22-4 Eerste Hoeve aan den Weg Loop in Oude Willem

Hoeve ad WegloopOok dit jaar organiseert de sv Friesland vanaf de prachtige en gezellige camping Hoeve aan den Weg in Oude Willem een zestal prestatie-/recreatielopen.

In eetboerderij De Hoeve is zaterdag 22 april en op 22-29 juli en 5-12-19 augustus, de inschrijving voor deze aantrekkelijke lopen over 3-6-8-10-16-21.1 km. Op parkoersen van 3-8-10.5 km door het Grootste Sportpark van Nederland, het Drents Friese Wold worden iedere kilometer aangegeven en bieden we een heel afwisselend parkoers van asfalt, betonpad, schelpen-/bospaden. De drie kilometer route lijkt bijvoorbeeld wel op een trail.

Inschrijven dus in de eetboerderij; vanaf 9.30 uur. Er zijn twee douche-/verkleed locaties op de camping. Voor het douchen een € 0,50 munt meenemen voor voldoende warm water. Parkeren op het parkeerterrein en bij de start in de brede bermen die kort worden gemaaid voor de bezoekers. 

Het inschrijfgeld is € 6,00 inclusief consumptie in eetboerderij De Hoeve. Je krijgt geen herinnering maar wie een medaille wil kan die na afloop kopen bij Josefien. Kosten: € 3,00 Waardevolle voorwerpen kunnen worden ingeleverd bij de inschrijving. Bij aankomst het inschrijfformulier invullen en inleveren. Startnummer graag vastzetten met vier spelden voorop de borst. De tussen- en eindtijden worden handmatig genoteerd. Uitslagen volgen op www.svfriesland.nl. Voorfietsers van de St. Sport Promotie Diever fietsen de eerste ronde voorop om te controleren of de km bordjes er nog staan en om tegenliggers te waarschuwen dat er hardlopers aan komen.

Verzorging is er onderweg op de 10 km route op 6 km en na de finish-/doorkomst. Bij warm weer is er ook een extra post op 4-6-10-14-16 km met water en bij doorkomst zijn er ook sponzen. Op het 8 km parkoers verzorging op het 4 km punt en bij doorkomst. Voor de 3 km is dit na doorkomst en bij start-/finish. Na de finish bouillon, thee, fruit, vruchtendrank en water. Hardlopen met aangelijnde hond is trouwens ook toegestaan.

Staatsbosbeheer Het Drents Friese Wold gaf ons toestemming om deze Lopen te organiseren. We lopen op de openbare fiets- en wandelpaden dus geef elkaar de ruimte bij het passeren. De start is zo vroeg i.v.m. de verwachte drukte later de dag op de paden.
Op deze site worden de lopen aangekondigd en staat ook een eventuele afgelasting.  Dit bijvoorbeeld bij extreem warm of slecht weer.

De loopkalender geeft maar heel weinig lopen aan in de vakantietijd, soms is er slechts deze loop in Oude Willem. Nu men 2500 folders heeft verspreid en erg actief is op Facebook en de lopen ondertussen een goede naam hebben opgebouwd verwacht SV Friesland veel deelname. 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.