25-3 Drents Friese Wold Marathon in Diever

Zaterdag 25 maart de 18e editie van de Drents Friese Wold Marathon in Diever.

Drents Friese Wold MarathonKomende zaterdag gaan de St. Sport Promotie Diever en de SV Friesland voor de 18e keer de Drents Friese Wold Marathon organiseren. Eén van de mooiste marathons van Nederland die de lopers voor 80% door de bossen van het Grootste Sportpark van Nederland voert In de loop der jaren zijn er steeds marathons en trails over een lange afstand georganiseerd maar toch mag men in Diever zich weer verheugen op een leuke deelname. Veel lopers gebruiken deze mooie loop als testloop voor de Rotterdam Marathon op 9 april of de Enschede Marathon (NK) op 23 april.

155 deelnemers hebben zich van te voren al aangemeld, de anderen doen dat zaterdag vanaf 10.30 uur in de Groepsaccomodatie Het Kasteel, Kasteel 19, 7981 AN Diever.
Voor €13,00 kon men zich van te voren aanmelden voor de marathon en 28 km afstand, de Halve marathon kostte € 9,00 en voor de 10 km was het € 4,50
Wie zich zaterdag nog opgeeft betaalt voor de 42.2 km en 28 km drie euro meer, de halve marathonlopers betalen twee euro extra en voor € 5,00 kun je de 10 km lopen.

De eerste start is om 12.00 uur dan gaat de 28 km van start, om 12.15 uur de hele marathon, 12.55 uur de 10 km en 13.15 uur de halve marathon.
De routes zijn uitgezet met bordjes en leden van de Fiets Toer Fiets Club Diever fietsen voorop om de route aan te geven en controleren of de bordjes er nog en goed staan.
Onderweg staan er verzorgingsposten met thee, vruchtendrank, cocacola, water, ontbijtkoek en banaan. Na de finish bouillon, thee, water, fruit,
maar ook kunnen eigen drankje worden ingeleverd welke de organisatie deze op de verzorgingspost neerzet.
Waardevolle voorwerpen kunnen in bewaring worden gegeven. Wie een medaille wil kan die ter plaatse kopen. Bij de finish en onderweg zijn mensen van de Eerste Hulp Vereniging Diever en omstreken aanwezig om als het nodig is medische hulp te verlenen.

In de Groeps accommodatie Het Kasteel is kleed-/douchegelegenheid en is er ook voor de liefhebbers iets te drinken en te eten (dat wel op eigen kosten). Er is voldoende parkeergelegenheid, verkeerregelaars zullen de chauffeurs aanwijzingen geven waar ze kunnen parkeren.

De uitslagen worden handmatig genoteerd en geplaatst op de sites www.dieversportief.nl  en www.svfriesland.nl ook het verslag en foto’s worden hier op geplaatst. De limiet voor de marathon is 5 uur. Dus om 17.15 uur is de tijdregistratie gesloten. Deze marathon wordt georganiseerd onder de vlag van de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie en met toestemming van Staatsbosbeheer en de Gemeente Westervelde.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.