26-3 Drents Friese Wold Marathon Diever

Paasweekend Diever in teken van Drents Friese Wold Marathon, Kermis en Paasmarkt.

Drents Friese Wold Marathon DieverVoor de 17e keer organiseren de Stichting Sport Promotie Diever en de Sportvereniging Friesland uit St.-Jabik één van de mooiste marathons van Nederland. De Drents Friese Wold Marathon is een 42.195 meter lange prestatieloop dwars door het grootste sportpark van Nederland: Het Drents Friese wold. Een schitterend natuurpark met bospaden, schelpenpaden, beton en asfaltpaden. Het is niet geheel vlak, hier en daar is het licht glooiend en voert de lopers langs venen, meertjes en heidevelden. De route is aangegeven met pijlen en bordjes.

Ook is er een 28 km – Halve marathon en 10 km afstand uitgezet, ideaal voor veel Slachte marathonlopers welke op 4 juni in Friesland word gehouden. Ook het inschrijfgeld is lager dan bij andere grote marathons. Prijzen zijn er niet te winnen maar de winnaars krijgen meteen als ze de finishlijn passeren een bos bloemen uitgereikt. Medailles zijn niet bij de prijs inbegrepen omdat 80% van de lopers geen medaille hoeft en liever lopen voor organisatiekosten. Wie wel een medaille wil kan die na het volbrengen kopen bij de organisatie.

Men kon zich van te voren aanmelden, dat deden 180 lopers uit alle delen van het land maar ook uit België, Duitsland, Rusland, Monaco, en Zweden. Voorinschrijven was drie euro goedkoper dan nainschrijven. De organisatie verwacht nog heel veel na-inschrijvers, dat kan in Groepsaccommodatie Het Kasteel waar ook de start/finishlocatie is. Het is voldoende douche/kleedgelegenheid. Inschrijven kan in de recreatiezaal tot 10 minuten voor de start. 

De start van de 28 km is 12.00 uur de Marathon 12.15 uur, de 10 km om 12.55 uur en de halve marathon om 13.15 uur. Voor deze startprocedure is gekozen zodat de lopers voldoende verzorging onderweg tot zich kunnen nemen en de lopers gezamenlijk kunnen finishen. De limiet voor de hele marathon is 5 uur. De parcoursrecords staan op 2.38.48 Peter Bruinsma en 3.02.15 Marijke Krutzen.

Op het 8 km – 15 km – 19 – 25 – 32 en 37 km punten kunnen ze Coca cola, thee, sportdrank, water, banaan of ontbijtkoek krijgen, ook eigen drankjes kunnen worden afgegeven en staan dan bij deze posten. De E.H.B.O. Diever e.o. staan onderweg en bij de finish. Voorfietsers van de ToerFietsClubDiever begeleiden de lopers.

Bij de finish staan marathonklokken en de uitslagen komen op de site www.dieversportief.nl ook het verslag en de foto’s komen op die site en op www.svfriesland.nl  na de finish is er bouillon, thee, vruchtendrank en fruit voor de lopers.  De weersvoorspelling is goed, ideaal voor een mooie dag hardlopen in Diever.

Vrijdag begint ook de kermis in Diever en maandags is er de Paasmarkt in het centrum.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.