LAWI Sportswear Triatlon in Stiens

Nieuwe sponsor, gewijzigde naam, andere opzet.

Stiens 6 juni –  Na tien succesvolle triatlons  is er dit jaar voor gekozen om de opzet enigszins te wijzigen. Tevens is de hoofdsponsor van het evenement deze keer de firma LAWI Sportswear uit Sneek. Dit betekent dat de triatlon dit jaar de naam: ‘LAWI Sportswear Triatlon’ zal dragen. Ook is er voor wat betreft afstanden en tijdsplanning gekozen voor een andere opzet.

Zoals in de inleiding aangegeven, kent de triatlon te Stiens een nieuwe hoofdsponsor, te weten de firma LAWI Sportswear uit Sneek. Het bedrijf kenmerkt zich door de verkoop van gespecialiseerde sportkleding op het gebied van onder meer de wieler- en triatlonsport.

Het evenement vindt dit jaar plaats op vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli. De Kindertriatlon is tijdens deze editie  verplaatst naar de vrijdagavond. Om alle kinderen de mogelijkheid te geven om mee te doen aan deze leuke activiteit was dit noodzakelijk.  Op zaterdagmorgen 1 juli wordt  naast de Sprint- en Olympische afstand ook een ‘mini sprinttriatlon’ georganiseerd. Op deze korte afstand kan iedereen kennismaken met de geweldige sport. 

De triatlon in Stiens is ondertussen een nationaal triatlonevenement waar recreanten en semi-professionals elkaar ontmoeten. Ook dit jaar wordt zaterdagmiddag een gedeelte van de wegen weer afgesloten en blijven de deuren van de kinderboerderij dicht.  Hiervoor zijn wij de medewerkers van  ‘Doniastate’ en de mensen die aan het fietsparcours wonen enorm dankbaar.

De organisatie van de Triatlon Friesland heeft als doel zowel recreanten als topsporters het gevoel te geven dat ze hun eigen kampioenswedstrijd houden; iedere sporter kan ervaren hoe het is om aan een top- en breedtesportevenement mee te doen, zowel jong als oud.

Deze triatlon in Stiens heeft nationaal veel bekendheid. Ook de Nederlandse Triatlonbond vindt met de wedstrijden, 1eDivisie voor teams (dames en heren ), de LAWI Sportswear Triatlon een uitstekend podium om Nederlandse de top triatlonteams hier te presenteren .

Kindertriatlon
Door de jeugd op vrijdagavond 30 juni haar eigen triatlon te geven hoopt de organisatie de lokale jeugd ook warm te maken voor deze gezonde sportervaring. Kennismaken met zwemmen lopen en fietsen kan al gedurende de in juni georganiseerde trialonclinics op woensdagmiddag voor de jeugd.

Mini-sprinttriatlon
Op zaterdagochtend 1 juli wordt voor de eerste keer de mini-afstand toegevoegd aan ons programma. Bij deze leuke, gezellige, korte triatlon-voor-alle-leeftijden (vanaf 12 jaar) zwem je 250 meter in het open water van de ‘kletsefeart’, je fietst 10 kilometer over verharde wegen door het buitengebied van Stiens en lopen doe je bijna 3 kilometer door het gezellige centrum van het dorp.

Iedereen, van jong tot oud, die wel eens een triatlon zou willen doen maar denkt dat dat eigenlijk veel te zwaar is, wordt van harte uitgenodigd om mee te doen. Want echt, iedereen kan de mini triatlon volbrengen.

Trouwens, ook voor doorgewinterde triatleten kan deze korte wedstrijd een uitdaging zijn. Zie het als een leuke afwisseling in de training of een mooie mogelijkheid om de wissels nog eens extra te oefenen.

Iedereen, van jong tot oud, die wel eens een triatlon zou willen doen maar denkt dat dat eigenlijk veel te zwaar is, wordt van harte uitgenodigd om mee te doen. Want echt, iedereen kan de mini triatlon volbrengen.

Trouwens, ook voor doorgewinterde triatleten kan deze korte wedstrijd een uitdaging zijn. Zie het als een leuke afwisseling in de training of een mooie mogelijkheid om de wissels nog eens extra te oefenen

Sprint- en Olympische afstand
Na de start van de mini-afstand gaan we van acquit met de wedstrijden voor de lokale, provinciale en nationale cracks gedurende de sprint- en Olympische afstanden. Ook staan deze onderdelen open voor estafette-teams. Aan de LAWI Sportswear Triatlon wedstrijd is ook dit jaar ook weer het Noord-Nederlands Kampioenschap voor de Olympische afstand verbonden.

Olympische afstand 1e Divisie dames en heren
Net als vorig jaar heeft de Nederlandse Triatlon Bond (NTB) besloten ook dit jaar de LAWI Sportswear Triatlon op te nemen in de landelijk competitie. Tijdens deze competitie trachten teams  gedurende verschillende wedstrijden zoveel mogelijk punten te scoren. Er wordt evenwel individueel gestreden. Dit jaar moet er tijdens het middagprogramma in Stiens een Olympische afstand worden afgelegd  (1500 meter zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen). Omdat er in deze wedstijd tijdens het fietsen wordt gestayerd wordt net als in 2016  gedurende het fietsonderdeel het parcours afgezet. Er bestaat wel een mogelijkheid om onder begeleiding het parcours in dringende gevallen te verlaten. Aanwonende bewoners worden hierover geïnformeerd.

Met meer dan 500 deelnemers hoopt de organisatie in het weekend van vrijdag 30 juni zaterdag 1 juli voor Stiens en Friesland weer een prachtig triatlonevenement neer te zetten.

Opgave en verdere informatie.
Opgave voor deze triatlon kan via de nieuwe website van de stichting. Hier staan ook precies de afstanden vermeld. Ook kan men via deze website nader informatie vinden over dit evenement.

Oproep voor Vrijwilligers
De organisatie heeft voor het doen slagen van dit evenement nog vrijwilligers nodig. Als vrijwilliger sta je eerste rang bij dit evenement. Houd je van sportieve evenementen en ben je trots op zo’n grote wedstrijd bij jou in de buurt, dan zijn wij op zoek naar jou! Op alle drie de onderdelen (zwemmen, fietsen en lopen) hebben we nog vrijwilligers nodig. Er zijn heel veel verschillende taken die voor, tijdens en na de wedstrijd vervuld moeten worden. Voorbeelden zijn: spullen in de wed- strijdtassen stoppen, registreren van deelnemers, verkeersregelaars, uitdelen van sportdrank etc.

Lijkt het je leuk om mee te helpen? Geef je nu op via deze link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *