Uitslag
Foto’s Christiaan Valk

Koude en zware cross in natuurgebied van Bakkeveen

Running Center Cross Bakkeveen

BAKKEVEEN – Atletiekvereniging Impala had de organisatie van de derde wedstrijd van het Fries Crosscircuit. Die vond vandaag plaats in Mandefjeld in Bakkeveen. Omdat Staatsbosbeheer bomen aan het kappen is, moest het parcours aangepast worden. Daardoor werd het nog pittiger voor de ruim 600 deelnemers.

Eerst kwamen ongeveer 145 recreanten in actie. Zij konden kiezen uit afstanden van 2 tot en met 10 kilometer. Daarna kwamen de KNAU-wedstrijden met als klap op de vuurpijl de races voor de senioren. Bij de vrouwen, die 4 kilometer liepen, won de Groningse Eliza de Jong. Als enige bleef Jelly van der Kloer redelijk in haar spoor. Haar achterstand bedroeg op de meet 19 tellen.

Bij de mannen was Riekele Kobes een klasse apart. De loper uit Haskerhorne was in zijn element op het parcours en nam steeds verder afstand van de concurrentie. Na de 10 kilometer was de marge met de in Groningen woonachtige Brit Kenton Cocker opgelopen tot 45 seconden. Rene Jaasma van Impala werd vierde. Jan Sytze Jonker uit Terwispel kwam als vijfde binnen.