Uitslagen en Foto’s Ronde van de Blesse

Succesvolle 5e Ronde van de Blesse met wederom meer deelnemers.

Uitslagen Foto’s Finish – Foto’s 5 kmDiverse foto’s – Foto’s Kidsrun – Foto’s 10 & 16 km

DE BLESSE – Na vele jaren Stratenloop in De Blesse heeft men 5 jaar geleden gekozen voor een weg- en bosparkoersloop. Dit in plaats van de rondjes in de wijk. De deelname liep terug en na een aantal jaren hebben de lopers het ook wel gehad met deze stratenloop. Toch was het er altijd erg gezellig, zo met de bewoners op hun stoeltje in de tuin. De organisatie tenten stonden op het grasveld en meteen na afloop prijsuitreiking.

Maar de Ronde van De Blesse is niet minder gezellig. De start en finish is op het sportveld van de voetbalvereniging.  Deze club had hun volledige accommodatie beschikbaar gesteld voor deze loop. Veel voetballers lopen ook mee. Een ruime kantine, vriendelijke gastheren en voldoende douchegelegenheid. De lopers zijn hier blij mee.

Harmke v.d. Merk en Jan de Boer zijn de boegbeelden van de hardloopcommissie van de Blesse. Ze hebben een heel team achter zich staan welke hun assisteert. Dat is ook wel noodzakelijk als je het goed wil organiseren. Een mooi parkoers, afwisselend verhard en bospaden. Veel verzorgingsposten onderweg met drinkwater maar er gaan ook verscheidene bekers over het hoofd ter verkoeling. Het was drukkend warm en dan zijn zoveel verzorgingsposten geen overbodige luxe.

De hardloopkalender zat weer erg vol en de lopers moeten een keuze maken waar ze gaan lopen. Start’78 uit Steenwijk was met vele lopers aanwezig maar ook de loop-je-fitclinic -die het buurtsportwerk op touw had gezet- leverde veel deelnemers op.

De hardloopcommissie werkt nauw samen met de SV Friesland uit St.-Jabik, deze club organiseert veel lopen en heeft de ervaring en het materiaal. Christiaan Valk verzorgde het geluid en opa Jan Kooistra speakerde. Er stonden ervaren tijdschrijvers bij de finish zodat de uitslag snel bekend was en Harmke en Jan de prijzen konden uitdelen. Mooie standaards die ze dankzij sponsor Witmus Sport konden aanschaffen. Deze sponsorde ook de folders waarvan heel veel zijn verspreid. Folders, facebook, persberichten en vermelding op de hardloopkalender is er veel ruchtbaarheid aan deze loop gegeven. Ook het publicatiebord was een mooi stuk propaganda voor deze loop.

De jeugd kon voor één euro meelopen en ze kregen daarvoor allemaal een medaille. Geen prijzen omdat er zoveel leeftijdsverschil in deze groep zit. Er waren ook heel veel prijzen te winnen in de verloting op startnummer.

Fotoreportages gemaakt en de winnaars op het ereschavot werden ook op de foto gezet. De volledige uitslagen, verslag en fotoreportage staan op de site www.svfriesland.nl en op de facebookpagina van de Ronde van de Blesse. 

Met 260 deelnemers aan de start, 35 meer dan vorig jaar, waarvan 22 jeugdloop, 110 op de 5 km, 89 op de 10 km en 39 op de 10 em. Was de organisatie zeer tevreden!

Na afloop kregen alle vrijwilligers namens de organisatie een consumptie aangeboden  in de kantine van de vv de blesse. Ze werden hartelijk bedankt voor hun inzet, immers zonder vrijwilligers kun je zo’n mooi evenement niet organiseren.

Uitslag 5e Ronde van de Blesse
16.1 km: 1e Jan Sytze Jonker Hemrik 59.14 2e Richard Aalders Nietap 1.06.24 3e Ate Bijlsma Garyp 1.09.37 Vrouwen: 1e Eva Koopman Groningen 1.09.51 2e Lisette ten Wolde Peperga 1.24.45 3e Wilma v. Galen Wolvega 1.25.15
10 km: 1e Marcel Adema 38.49 2e Steven Oostindië 40.08 3e Stefan de Nekker 41.13 Vrouwen: 1e Nienke Wolda 45.27 2e Alienka Huft 47.15 3e Anita v.d. Wal 50.58
5 km: Martijn Ruis 18.50 2e Patrick Postma 19.11 3e Harold Brouwer 20.56 Vrouwen: 1e Sydney ter Veen 25.07 2e Simone Westerbeek 27.12 3e Atsje ter Schure 27.56

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.