Ultramarathon in Zuid-Afrika voor het goede doel.

Ultramarathon voor kansarme kinderen in Kaapstad

Fysiotherapeut Piet Boelens (64) uit Kollumerzwaag loopt Paaszaterdag in Zuid-Afrika een ultramarathon voor het goede doel.
Hardlopen werkt verslavend. Maar iets doen voor een ander misschien nog wel meer. Daarom heeft Boelens zich opnieuw een uitdaging gesteld: het voor de tweede keer (eerder liep hij er hard in 2013) volbrengen van de 56 kilometer lange Two Oceans Marathon rondom Kaapstad. Deze loop geldt als één van de zwaarste ter wereld. Maar belangrijker nog: de marathon (Boelens zijn 30e Marathon sedert 2008) staat in het teken van Run4Schools. Een stichting die zich sterk maakt voor kansarme jongeren in de townships van Kaapstad.

De mooiste én langste marathon ter wereld
De Zuid-Afrikaanse Two Oceans Marathon staat bekend als ‘The most Beautiful Marathon in the World’. De loop is 56 kilometer lang, de afstand van bijna anderhalve marathon. Het parcours kent zware beklimmingen, met als hoogtepunt (voor de lopers dieptepunt) Chapman ‘s Peak, de ‘Mont Ventoux van de race’. Het parcours loopt vanuit Kaapstad naar Kaap de Goede Hoop en van de Indische Oceaan naar de Atlantische Oceaan.

Boelens: “de afgelopen zes jaren heb ik mijn passie voor het hardlopen kunnen combineren met het steunen van een goed doel. Via deelname aan de marathons van New York, Londen, Berlijn en Tokyo heb ik vanaf 2011 al meer dan 72.000 euro voor Kika Kinderen Kankervrij ingezameld. Via de Two Oceans Marathon hoop ik deze week nog sponsors te interesseren en te werven voor Run4Schools.” Een project dat Boelens op het spoor kwam na een inspirerende lezing van schrijver en psychiater Bram Bakker. Naast deelname aan de ultrarun zal hij een bezoek brengen aan een school in één van de townships, Mitchells Plain. Op de bijgevoegde pagina lees je meer over wat Stichting Run4Schools precies doet.

Wil jij Boelens sponsoren en Run4Schools steunen?
Dit kan door hem te sponsoren voor de Two Oceans Marathon. Het is goed om te weten dat Boelens de reis, het verblijf en zijn deelname aan de marathon volledig betaald heeft uit ‘eigen zak’. Kortom: elke bijdrage komt voor de volle 100% ten goede aan de stichting en de jongeren die het zo hard nodig hebben.

Meer weten of sponsoren? Een belletje of mailtje mag natuurlijk ook. Sponsoren kan
• Via zijn actiepagina: klik hier
• Rechtstreeks doneren via banknummer: NL09 INGB 0003019662 ten name van P. Boelens, Kollumerzwaag onder vermelding van ‘gift Run4Schools’. Wanneer je jouw e-mailadres erbij zet, stuurt Boelens je een mailbevestiging van boeking naar de stichting.

06-51550763
pietboelens@planet.nl
www.run4schools.nl

Sportopvang voor kansarme jeugd
In Nederland maken ouders zich over het algemeen geen zorgen over hun kinderen als ze uit school komen. Kinderen worden opgevangen door de ouders, een oppas of ze gaan naar de naschoolse opvang.In de townships van Zuid Afrika ligt het anders.
Na school worden de meeste kinderen aan hun lot overgelaten. Ze hangen rond op straat en de kans is groot dat ze in aanraking komen met jeugdbendes, criminaliteit, alcohol en drugs. Daarom is het initiatief van Stichting Run4Schools voor de kinderen in de townships zo belangrijk. De stichting financiert en organiseert in- en naschoolse sportopvang in de townships van Zuid Afrika. Kinderen worden na school opgevangen en sporten onder begeleiding en toezicht van coaches. Zo hebben ze plezier met andere kinderen, krijgen ze zelfvertrouwen en blijven uit handen van de jeugdbendes. Op dit moment is Stichting Run4Schools actief op vier lagere scholen in het township Mitchells Plain, Kaapstad, Zuid-Afrika. Maar we willen natuurlijk dat veel meer kinderen van naschoolse sportopvang kunnen profiteren. Hier is geld voor nodig en wordt geld ingezameld om de kinderen in Zuid Afrika de naschoolse opvang te kunnen bieden.
Dankzij onze coaches in Zuid-Afrika, al onze runners, donateurs, sponsors en vele vrijwilligers, biedt Run4Schools wekelijks ruim 5.000 kinderen de mogelijkheid zichzelf te ontwikkelen in een veilige en inspirerende omgeving en komen ze minder snel in aanraking met criminaliteit, drugs en prostitutie. Door het werk van Run4Schools en de samenwerking met de scholen in het township, worden kinderen op meerdere fronten uitgedaagd en maken meer kinderen hun lagere school af.
Op elke school zijn twee coaches iedere dag actief bezig met de kinderen. Frank Steyn is als general manager verantwoordelijk voor het functioneren van de coaches en de samenwerking met de vier scholen. Hij zorgt ervoor dat de communicatie tussen de scholen en het team van Run4Schools goed en efficiënt verloopt. In totaal werken er dertien lokale mensen voor Run4Schools. Naast de bestaande programma’s die op de vier basisscholen draaien, is het de ambitie van Run4Schools om de continuïteit te waarborgen en ons programma nog aantrekkelijker te maken voor de kinderen in de gemeenschap. Hier hebben wij uw hulp bij nodig.
Uw financiële bijdrage wordt besteed aan het organiseren en begeleiden van activiteiten op het gebied van sport, dans en muziek, zowel tijdens school als na school. De activiteiten vinden plaats op de vier scholen in Mitchells Plain waar stichting Run4Schools mee samenwerkt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.