10-12 Boscrossmarathon in Diever

17e Boscrossmarathon in Diever.

Boscrossmarathon DieverZaterdag 10 december organiseren de St. Sport Promotie Diever en de SV Friesland voor de 17e keer de Boscrossmarathon in Diever. Het was ooit een unicum dat een marathon op zo’n zwaar parkoers werd gehouden, maar de laatste jaren komen er steeds meer trails  met lange afstanden van zelfs 50 km en meer. Deze Cross kan je ook wel onder de trails schuiven zo pittig en zwaar is hij door heuvels, los zand en modder etc. Hij is 10.5 km lang dus afstanden van 10.5-21.1–31.7 en 42.2 km.

De start en finish was altijd al bij Het Kasteel maar nu is de na-inschrijving, aanmelding en kleed-/douchegelegenheid ook in de Groepsaccommodatie op het Kasteel 17 in Diever. De andere marathons in maart en juli werden hier ook gehouden en ook de Wandelvierdaagse was hier gast.

Zaterdag is de start van de Boscrossmarathon om 11.00 uur, op de route zijn drie verzorgingsposten neergezet met warm drinken zoals thee, en de vruchtendrank/sportdrank is lauw, de Coca Cola op kamertemperatuur verder is er water, ontbijtkoek en banaan. Na de finish bouillon, fruit en ook thee en water.

Er wordt grote deelname verwacht omdat trailrunning een grote vlucht heeft genomen en deze trailruns vaak zijn volgeboekt. Er zijn nu ook al 140 voorinschrijvers, waarvan enkele buitenlandse uit België, Frankrijk, Oostenrijk, Duitsland, USA en Engeland.

De marathons van Diever staan in het land bekend om de goede service en vergeleken bij de andere marathons is het inschrijfgeld niet hoog. Men kon voor €12,00 voor-inschrijven, maar wie dat bij de start doet betaald drie euro meer. Voor €12.00 kun je de 31.7 km lopen, voor € 11,00 de halve marathon en voor € 5,00 de 10.5 km. Wie een medaille wil kan die na afloop kopen bij de organisatie. Waardevolle voorwerpen kun je in bewaring geven en is er voldoende parkeerruimte rondom Het Kasteel.

Bij de start/finish staan marathonklokken en wordt het startnummer en bijbehorende tijd genoteerd. De uitslag komt op de site www.dieversportief.nl te staan. De winnaars van elke afstand krijgen bloemen als prijs.

De route wordt aangegeven met bordjes en lint en ook staan er op belangrijke punten verkeersregelaars. Fietsers van de FietsToerClubDiever rijden voorop. Staatsbosbeheer en de gemeente Westerveld gaven hun toestemming. De EHBO Diever en omstreken zijn paraat en de loop wordt georganiseerd onder de vlag van de Nederlandse atletiekunie.

Voor het verbreken van het parkoersrecord op de marathon is € 100,00 beschikbaar gesteld de records staan op naam van André v.d. Vliert 2.53.58 en Ida Verduin-Boone 3.23.46

Mochten er omstandigheden zijn dat de loop niet door kan gaan bv door ijzel dan wordt dat meteen bekend gemaakt aan de voorinschrijvers via de mail en voor anderen op de sites www.hardlopendnederland.nl en www.dieversportief.nl en www.svfriesland.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.