In juli & augustus Hoeve aan den Weglopen in Oude Willem

SV Friesland start in juli & augustus met de Hoeve aan den Weglopen in Oude Wille

Al vele jaren (inmiddels 24 jaar Hoeve aan den Weg Oude Willem en ook al tiental jaren daarvoor Ellert en Brammertlopen in Dieverbrug) organiseert de Sportvereniging Friesland uit Sint Jacobiparochie prestatielopen vanaf de camping. De routes zijn uitgezet in het Nationaal Park Het Drents Friese Wold en dit trekt veel deelnemers vanuit alle delen van Nederland en zelfs uit het buitenland!

Josefien en Jan Kooistra verblijven hun hele leven al in Drenthe en organiseren ook samen met hun hardloopfamilie de SV Friesland bijna wekelijks een loopje waar iedereen aan kan deelnemen.

Het coronavirus heeft hun gedwongen een tijd geen lopen te organiseren, vorig jaar van 1 juli tot oktober lukte dat nog en werden er 15 lopen met een protocol georganiseerd. Na 1 juli mag het weer en kleinzoon Christiaan die zich ontplooid heeft als een groot organisator heeft de lopen al aangevraagd met een protocol van de atletiekunie en veel ervaring opgedaan in de voorgaande periode. Helaas is Josefien er niet meer bij zij is twee maanden geleden overleden.

De Hoeve aan den Weglopen staan gepland op zaterdag 17 & 31 Juli en 14 & 28  augustus. De starts op www.hoeveaandenweg.nl in Oude Willem zijn om 10.00 uur en de te lopen afstanden zijn 3.8-7.6-10-15 & 21 km. zie www.svfriesland.nl om aan te melden.

De verzorgingswagen is zo ontworpen dat er coronavrij in gewerkt kan worden om de startnummers uit te geven, na-inschrijvingen te doen en het uitreiken van medailles. En na de loop bouillon, vruchtendrank en water uit te reiken via een kleine opening in de glaswand. Dit heeft goed voldaan en de controleurs van de gemeente waren vol lof over dit systeem en hoe de lopen worden georganiseerd. Men moet van tevoren inschrijven via internet en ook kan een aanmeldingsformulier worden uitgeprint wat men thuis invult en voor de start overhandigd.

De lopers worden gevraagd in sporttenue aan de start te komen zodat omkleden niet nodig is en douchen na afloop niet mag. SV Friesland zorgt bij de lopen voor een toiletwagen als er geen toiletgebouw beschikbaar is. Heel veel lopers zien uit na de datum dat ze weer los mogen.

Ook was de SV Friesland altijd betrokken bij de Brinklopen en Marathons in Diever, maar het bestuur van de Stichting Sport Promotie Diever heeft besloten dit jaar geen Brinklopen te organiseren en ook de Midzomeravondloop gaat niet door. Veel lopers vinden dat jammer; het is altijd zo gezellig in Diever. Toch hoeft men niet zonder lopen te zitten, de kalender is aangevuld met lopen die eerder waren afgelast in Friesland dat programma staat op hun site www.svfriesland.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.