10/10 Fytrisloop in de Westereen

FytrisloopZaterdag organiseren de SC Fytris en SV Friesland voor de 37e keer de Fytrisloop in De Westereen. Enkele honderden deelnemers zullen er weer aan de start staan, al is er dit weekend ook een trail op het mooie Terschelling en de 4 mijl van Haren-Groningen. Toch verwacht de organisatie niet minder lopers dan voorheen. Overal worden loopgroepen opgestart en die vinden het gezellig en leuk om aan een prestatieloop deel te nemen. En er zijn veel kleinschalige en goed georganiseerde lopen in Noord Nederland. Dit deel van Nederland heeft een eigen hardloopkalender: www.hardlopendnederland.nl. Ook vind men hier trails, triatlons, survivalruns en natuurlijk honderden hardloopevenementen.

SC Fytis vrijwilligers hebben weer een prachtig parkoers uitgezet. Deels verhard en onverhard, iets anders dan voorgaande jaren omdat er hier en daar ( Zwagerbosch – Kollumerzwaag- Sânbulten) wegwerkzaamheden zijn. Dus is de 15 en 20 km iets korter maar nu wel met een voetgangerstunnel als kuitenbijter. Voorfietsers zullen de routes aangeven waar ook bordjes langs de weg staan en op drukke oversteekpunten staan verkeersregelaars. Hardlopers kunnen een keuze maken uit 5 afstanden 2.6 – 6.4 – 11.1 – 15.4 en 20 km alles start om 11.00 uur op de ijsbaan/oude skeelerbaan van de IJsclub De Wieken Badhûswei 1a, 9271 VA, De Westereen. In de Multi Functioneel Accommodatie De Hege Seis dicht bij de start en met bordjes aangegeven  is kleed/douchegelegenheid de inschrijving is in de kantine van de ijsclub dus niet meer bij de voetbalclub.

Onderweg is er verzorging in de vorm van water en banaan en na de finish SV Frieslandverzorging met thee, bouillon, vruchtendrank, water, sinaasappel, banaan en ontbijtkoek. Op de ijsbaan wordt de start/finishboog opgezet en de jury/geluids/verzorgingstent. DJ Christiaan Valk uit St.-Anna zal voor het geluid zorgen. Jan Kooistra doet verslag bij de start/finish. Prominenten zoals Anneke Douma en Syb v.d. Ploeg gaven hier al eerder de startschoten. Deze loop telt mee voor het SV Friesland clubklassement dus zal de vaste groep lopers weer aanwezig zijn. Maar natuurlijk ook de loopgroepen: SC Burgum, Hugo Veenker en Dokkum. De lopers van SC Fytris zijn niet alleen actief in de organisatie maar zullen ook meedoen aan de loop.

De startnummers en tijden worden genoteerd en deze uitslag staan ’s avonds met fotoreportage en verslag op de sites www.scfytris.nl en www.svfriesland.nl. Traditioneel krijgen de lopers na afloop Kroon Leverworst aangeboden. Deelname staat open voor iedereen die deze afstanden hardlopend kan afleggen. Een lidmaatschap van sportbond of vereniging is niet nodig. De loop wordt georganiseerd onder auspiciën van de Nederlandse Atletiek Unie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.