24-12 Oudejaarsloop Marrum

38e OUDEJAARSLOOP MARRUM OP ZATERDAG 24 DECEMBER

Remon Oudejaarsloop MarrumVorig jaar is er geen Oudejaarsloop georganiseerd in Marrum omdat de hardloopkalender zo vol stond dat er dan minimale deelname zou zijn.

Maar 24 december staat hij weer op de kalender. Dit tot grote vreugde van veel lopers die dachten dat deze klassieker helemaal niet meer zou worden georganiseerd. Maar het activiteitenteam van Marrum Marheim en SV Friesland gaat de uitdaging weer aan en rekent op de medewerking van vrijwilligers om de 38e editie van de Oudejaarsloop Marrum te organiseren.

Voor de lopers is de Oudejaarsloop in Marrum een uitdaging omdat hij erg pittig kan zijn in deze decembermaand waar het vaak koud en de wind vat heeft op de lopers op de open wegen rond Marrum. Veel zullen deze uitdaging dan ook weer aangaan al is er nu ook weer keuze uit een loop in Gaasterland en trailloop. Maar de organisatie verwacht weer honderden deelnemers aan de start.

Deze start is zaterdag 24 december om 12.00 uur bij de sportaccommodatie van de VV Marrum. De 5.4 km en de 10.8 km gaan dan van start. Voor hen zijn er prijzen in natura te winnen. De snelste drie mannen en vrouwen op deze afstanden kunnen deze prijzen direct na hun finish in ontvangst nemen bij de uitreiking in de kantine. Hier is ook de inschrijving vanaf 10.30 uur en voldoende kleed-/douchegelegenheid. In de tent voor de kantine staan de inschrijftafels waar je het inschrijfformulier in kunt vullen. Het inschrijfgeld is laag gehouden voor de SV Frieslandleden en inwoners Ferwerderadiel € 4,00 en voor alle anderen € 5,00. De jeugd t/m 17 jaar betaald € 4,00 en krijgt een medaille. Wie van de andere deelnemers een medaille wil hebben kan die na het volbrengen van de loop kopen bij Josefien voor € 3,00. Waardevolle voorwerpen kunnen hier ook in bewaring worden gegeven.

Om 12.05 uur gaan de Halve marathonlopers van start, zij lopen eerst twee ronden door het Dorp en gaan dan de Mieden in naar Wanswerd. Pijlen op de weg en verkeersregelaars wijzen hierbij de weg. Voor lopers zijn er prijzen in leeftijdscategorieën. Ook dit zijn prijzen in natura.

Om plm. 14.15 uur is de prijsuitreiking in de kantine. De gelopen tijden worden aangegeven door middel van marathonklokken bij de finish. Deze worden handmatig opgenomen en de uitslag word gepubliceerd op de sites. www.marheim.nl en www.svfriesland.nl ook de fotoreportages en verslagen komen hier op.

De organisatie hoopt op een grote deelname, volgend jaar staat deze loop gepland op 30 december 2017!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.