11/1 Be Quickloop in Dokkum

SV Friesland start 2014 met de Be Quickloop in Dokkum

Be Quickloop Dokkum

Het nieuwe jaar begint voor SV Friesland op zaterdag 11 januari met de Be Quickloop in Dokkum. Samen met Loopgroep Dokkum en Voetbalvereniging Be Quick maken we er altijd een gezellige loop van, waar iedereen elkaar het beste wenst voor het nieuwe jaar. In de ruime kantine is het goed vertoeven, voor en na de loop.

Starttijden en afstanden
In de kantine is er een aparte inschrijftafel voor de jeugdloop die voor de seniorenloop van start gaat en hierbij is de jeugd van VV Be Quick altijd goed vertegenwoordigd. Voor deze jeugdloop zijn prijzen beschikbaar gesteld die direct na de finish, zodra de senioren zijn gestart worden uitgereikt.

De 5 km lopers gaan om 11.00 uur van start samen met de 10 km en de halve marathon lopers. Er worden  300 deelnemers aan de start verwacht. Deze start is voor het zwembad en naast de ruime parkeerplaats.

De route
De start van de halve marathon is 100 meter voor de finishstreep. Deze afstand is opgemeten met de jounes counter en daar moet worden gestart om voor het zwembad te kunnen finishen. Halverwege de route staan de mensen van VV Be Quick met lauw water en thee.  Na de finish is er de bekende SV Frieslandverzorging met hete bouillon, multivruchtendrank, thee, en fruit.

De route die is uitgezet door een prachtig natuurgebied en je o.a, via de wouden naar de Westereen voert is aangegeven met gele pijlen op de weg of/en met bordjes op de kruispunten. Er gaat een voorfietser voorop maar je moet zelf blijven opletten bij afslagen waarheen de pijl verwijst. Waar de afstanden zich splitsen staat dat met cijfers aangegeven, geen pijl is altijd rechtdoor of de weg of pad  vervolgen. Marathonklokken geven hier de gelopen tijd aan en de jury noteert de nummers en tijden die de andere dag op de site www.svfriesland.nl staan compleet met de gemaakte foto’s onderweg.

Kosten
Het inschrijfgeld is nog gelijk dan vorig jaar, € 3,00 voor de jeugd die altijd een herinnering krijgt en voor de senioren € 4,00 zonder herinnering. Wie lid is van de organiserende verenigingen SV Friesland, Be Quick of Loopgroep Dokkum krijgen een euro korting.

Overige info
Waardevolle voorwerpen, zoals beurzen, autosleutels etc. kunnen worden afgegeven bij de inschrijving en voorzien van stickertje met startnummer. Na de loop kun je die weer ophalen bij het tonen van het startnummer. De kluis wordt tijdens de loop opgeborgen.

Deze loop wordt georganiseerd onder de vlag van de Koninklijke Nederlandse Atletiekunie waarbij SV Friesland is aangesloten. Deze bond heeft de deelnemers, vrijwilligers en organisatie verzekert tegen ongevallen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.