1/12 Ronde over Ried

HARDLOOPTOCHT DE RONDE OVER RIED ZATERDAG 1 DECEMBER VANUIT FRANEKER.

Al zolang de Sportvereniging Friesland uit St.Jabik bestaat, meer dan 32 jaar, organiseren ze de klassieker De Ronde over Ried. De Ronde van Ried was vroeger een wielerronde in Ried maar toen deze hield op te bestaan heeft de SV Friesland er de Ronde over Ried van gemaakt als hardloopwedstrijd en prestatieloop. Heel veel keren is deze loop in Ried gestart maar toen men een keer door een begrafenis vanuit het Dorpshuis moest uitwijken naar Franeker en is daarna hier ook jaarlijks de start gebleven.

Dit jaar is dat ook weer het geval, van de AV Spartacus en Stichting Bloemketerp mag men weer gebruik maken van de douche/kleedruimten en wordt de kantine bemand door de AV Spartacus. Jammer genoeg is er geen genoeg warm douchewater beschikbaar voor de 200 verwachte deelnemers maar dat is geen reden om niet deel te nemen aan deze mooie loop. De start is om 11.00 uur vanaf atletiekbaan Bloemketerp en de te kiezen afstanden zijn: 4 – 9 – 12 – 17 – 22 km. Het inschrijfgeld is € 4,00 en wie een medaille wil betaald € 2,00 extra.

Vanaf 9.30 uur is het inschrijfbureau geopend tot 10 minuten voor de start. Lopers worden dan ook gevraagd in verband met de grote toeloop op tijd zich aan te melden en met gepast geld betalen.

De route gaat over Dongjum, Tzummarum, Firdgum, Ried, Langs de Rie, Menaldum, Slappeterp, Peins, Schalsum finish Bloemketerp. Dit is de route van 22 km. De kortere routes gaan na Dongjum via Boer en Ried en via Peins Schalsum terug. De 4 km lopers nemen twee keer de route over het Bolwerk.

Het White Angels Verkeersregelaars team regelt de oversteek in Dongjum en Ried en de route is gepijld met kalkpijlen, dus is het even opletten voor de lopers maar fout lopen hoeft niet. Er is verzorging om de 5 km. Met lauw water en na de finish, hete bouillon, Thee, vruchtendrank en fruit. De koffie staat klaar in de kantine en de EHBO, er is voorzien van een AED maar hoopt deze nooit te hoeven gebruiken.

Vooraanmelden hoeft dus niet voor deze loop die onder de vlag van de atletiekunie wordt georganiseerd met toestemming van B & W Franekeradiel.

Er worden foto’s gemaakt door Janke v.d.Schaaf uit Oentsjerk, deze staan ’s avons al op de site www.svfriesland.nl ook komen hier de verslagen en uitslagen op.
De nieuwe hardloopkalender staat op de site www.hardlopendnederland.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.