12-7 De Stienserloop in Stiens

SV Friesland herstart de loopkalender met de Stienserloop

Sportvereniging Friesland uit St.-Jabik organiseert bijna wekelijks een prestatieloop. De Oerpolderloop eind februari was helaas de laatste die ze dit jaar nog mochten organiseren. Hierna kwam nog de Merenloop in Grou aan meegewerkt werd en toen was daar de Corona crisis en werden alle loopwedstrijden afgelast. Tot eind juni stond er geen enkele loop meer op de kalender.

Tot 1 september mochten er geen lopen worden gehouden waarvoor een melding of vergunning nodig was. Dat zijn alle lopen in groepsverband. Om toch wat voor hun leden te organiseren werden een 4 tal trainingslopen opgezet bij Camping Hoeve aan den Weg op een parkoers van 3800 meter over bospaden en verharde weg. De eerste loop werd gepland op zaterdag 4 juli en hiervoor melden zich een dertigtal lopers aan. Staatsbosbeheer en de gemeente Westerveld hadden hun toestemming gegeven op voorwaarde dat er volgens het protocol van de Atletiekunie zou worden gelopen. Dus zonder kleed-/douchegelegenheid en voor de start en na de finish 1,5 meter afstand van elkaar houden. Deze loop was een succes en iedereen hield zich aan de regels. Een goede testloop!

Gelukkig versoepelden de regels na 1 juli en mocht men gezamenlijk starten en hoeft er onderweg geen afstand meer te worden gehouden. Verzorging mocht ook weer en kleed-/douchegelegenheden mogen ook weer worden gebruikt. Omdat dit als een verrassing kwam heeft men deze loop alleen voor leden georganiseerd. Maar komende zondag mogen er aan de loop in Stiens ook niet leden mee doen.  Opgeven voor deze loop moet via het inschrijfformulier wat op www.svfriesland.nl staat. Ook die van de andere lopen staan hierop en dat zijn een flink aantal. Zo kan men de clubcompetitie toch nog houden.

Komende zondag 12  juli is de Stienserloop in Stiens met als startplaats het Industrieterrein Seestjer in Stiens. In de loods van SV Friesland kan men het startnummer afhalen. De start is om 11.00 uur, kosten € 6,00. De te lopen afstanden zijn 5-10-20 km. onderweg en na de finish is er verzorging, maar zelf bekertje pakken! Er is geen kleed-/douchegelegenheid. Daarom worden de deelnemers gevraagd in hardlooptenue te komen. Er worden 150 deelnemers verwacht. Gelopen tijden worden handmatig genoteerd en de uitslag komt op de site www.uitslagen.nl en op de eigen site met fotoreportages.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.