13/10 Fytrisloop Westereen (Zwaagwesteinde)

34e FYTRISLOOP IN DE WESTEREEN OP ZATERDAG 13 OKTOBER.

Traditioneel organiseren de SC Fytris en SV Friesland veertien dagen voor de Wintertriathlon in Assen, de Fytrisloop in Zwaagwesteinde. Veel leden doen mee aan de wintertriathlon dat is de reden dat men deze Fytrisloop hiervoor wordt georganiseerd

Ook dit jaar worden er honderden lopers verwacht, het is een prachtige loop door een pracht stuk natuurgebied in de Friese Wouden. Veel loopgroepen die van Burgum, Damwoude Dokkum, Kollum en eigen loopgroep doen massaal mee en de lopers van SV Friesland komen ook met velen naar De Westereen omdat deze loop ook meetelt voor hun clubcompetitie 2012.

Vooraanmelden hoeft niet, deze is vanaf 9.30 uur in de ruime kantine van de VV Zwaagwesteinde, hier is ook kleed- en douchegelegenheid en anders is er ook ruimte in het Badhûs naast de kantine. De start is op de skeelerbaan van IDS ook deze is dicht bij de kantine van de voetbalvereniging.

Er kan gekozen worden uit verschillende afstanden; 2.6 jeugdloop die blijven op de skeelerbaan en starten om 11.10 uur. 6.4 – 11.1 – 15.4 – 20 km. Dus keus genoeg, deze starten om 11.00 uur.
De route is duidelijk gepijld en met bordjes aangegeven, een voorfietser geeft de route aan en controleert of al de bordjes er ook nog (goed) staan. Om de 5 km is er verzorging en na de finish de bekende SV Frieslandverzorging met warme bouillon, thee en vruchtendrank plus fruit.

Het inschrijfgeld is € 3,50 leden van SC Fytris en SV Friesland krijgen een euro korting. Wie een herinnering wil betaald twee euro extra. Iedereen krijgt leverworst van Kroon mee als het startnummer wordt ingeleverd. In de kantine is soep en snacks verkrijgbaar. Alle nummers en tijden worden genoteerd en de uitslagen, verslag en foto’s komen op de site www.svfriesland.nl en op de site van SC Fytris. Ook is op deze sites meer informatie te vinden.

Het is een druk weekend voor de lopers, zie www.hardlopendnederland.nl zondags is de 4 mijl van Groningen. Toch verwacht men in De Westereen 250 deelnemers aan de start.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.