13/5 Stienserloop

Stienserloop
Dat het hardlopen in de lift zit bleek afgelopen zondag weer bij de 4 mijl in Sneek. Maar liefst 1200 hardlopers stonden er aan de start en konden genieten van deze prachtige sport.

Komende woensdag  13 mei is er weer een hardloopevenement in Friesland, de Stienserloop  in Stiens. Vorig  jaar over geslagen omdat toen de Vuurtorenloop op Vlieland in hetzelfde weekend werd gehouden en zondag ook de 4 mijl van Sneek voor de eerste keer werd gehouden. Jan v.d. Wal  is de organisator in Stiens en wilde graag naar de woensdagavond met deze loop en koos voor de 13e mei. De weersvoorspelling is ook gunstig dus ideaal voor zo’n avondloop.

De start is om 19.30 uur bij het sportcomplex It Gryn Ieleane 1 9051 LP Stiens  hier is de inschrijving vanaf 18.30 uur tot even voor de start in de kantine. Het inschrijfgeld is € 4,00 wie een medaille wil kan die na het volbrengen kopen bij Josefien voor € 3,00

De te lopen afstanden  zijn heel diverse 3.2 – 7.6 – 10.6 en 14.2 km. keuze genoeg dus voor iedereen. De limiet is 2 uur. Het is een prestatieloop maar er zijn wel prijzen te winnen op het startnummer wat ook het lotnummer is. Running Center Leeuwarden     en Rauwerda Stiens zijn de sponsoren hiervoor. Deze loop telt mee voor de  SV Friesland clubcompetitie. Deelname staat open voor iedereen die deze afstand  hardlopend kunnen afleggen.

Het parkoers is uitgezet door Jan v.d. Wal met kalkpijlen, een leuk afwisseltend parkoers wat o.a. bij de EE langs gaat. Onderweg verzorging en na de finish SV Frieslandverzorging met bouillon, thee, vruchtendrank en fruit. De nummers en tijden worden handmatig genoteerd en komen op de site www.svfriesland.nl. Ook het verslag en fotoreportages zijn hierop te vinden. Marathonklokken staan aan de finish. Ook is SV Friesland te volgen op facebook.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.