14/11 Marderhoekloop Oudemirdum

Zaterdag 14 november Marderhoekloop in Oudemirdum

MarderhoekloopTraditiegetrouw organiseert de Sportvereniging Friesland de zaterdags na de Mooiste loop van Nederland, de Berenloop op Terschelling, de volgende mooie loop, de Marderhoekloop in Oudemirdum. Deze start zaterdag om 11.00 uur vanaf het Dorpshuis It Klif Hegewei 16 8567 JN Oudemirdum, hier kan men zich aanmelden vanaf 9.30 uur tot 10.50 uur. Ook is hier kleed/douchegelegenheid.

De te lopen afstanden zijn 4.5 km – 16.1 km en 10.3 km. De routes gaan voor een groot deel door de bossen van Gaasterland en Bremer Wildernis. De start is op de Fonteinweg, ingang camping, de finish bij de loods van Gemeente werken. Onderweg is er na 8 km verzorging en voor de 10 km op 5 km. Verkeersregelaars regelen de oversteek en na de finish staat de verzorgingswagen van SV Friesland. De route wordt aangegeven door Oudemirster Ruurd Hans de Boer, vorig jaar deed hij dit ook met zijn dochter en liepen eerst de 4.5 km en ruimden daarna de bordjes en linten weer op. De jury noteert de nummers en tijden die staan de andere dag met verslag en foto’s op de site www.svfriesland.nl. Iedereen die kan hardlopen mag deelnemen. Hier staat ook de E.H.B.O. die als er onderweg wat gebeurd of na de finish snel kan helpen.

Vorig jaar 250 lopers aan de start. Willem de Boer Exmorra en Immy Auck Kersbergen Wommels wonnen de langste afstand. Ook nu verwacht men zo’n aantal lopers aan de start.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.