15-4 De Slach om ‘e Mar in Burgum

Slach om ‘e Mar BurgumDe ‘Slach om ‘e Mar’ is een prestatieloop in het Friese Burgum. Letterlijk vertaalt betekent ‘Slach om ‘e Mar’ zoiets als ‘een rondje om het meer’. Er is namenlijk een officiele halve marathon uitgezet in een landelijk gebied rondom het Bergumermeer.

De ‘Slach om ‘e Mar’ wordt in samenwerking met de Himbo (middenstandvereniging van Burgum), de Oars! lifestyle fair en SV Friesland georganiseerd door de Stichting ‘Slach om ‘e Mar’. Naast de halve marathon, wordt ook ieder jaar een route over ca. 5 en ca. 11 kilometer uitgezet. De 5 kilometerloop is specifiek bedoeld voor de schooljeugd en een groep verstandelijk gehandicapten uit Burgum en omstreken. De 11 kilometer is een prachtig alternatief voor hen die de grote ‘Slach’ (nog) niet aandurven.

Vanaf 2013 is er ook een loop over 6,5 kilometer. In 2013 en 2014 is hier, in samenwerking met de loopclubs in Burgum, op beperkte schaal ervaring mee opgedaan. Gezien de positieve reacties is besloten de loop over 6,5 kilometer in het reguliere aanbod op te nemen. Wij verwachten hiermee nog meer enthousiaste lopers van het prachtige parcours van de Slach om ‘e Mar te kunnen laten genieten!

De loop start zaterdag om 11:00 bij de markt in Burgum. Het startnummer kan bij het zwembad opgehaald worden vanaf 9:30 uur. Hier kunt u ook na de loop douchen.

Voorinschrijving!
Met de editie 2017 van de Slach om ‘e Mar zal er ook gewerkt worden met voorinschrijving. Zo kunt u vanaf februari 2017 inschrijven om deel te nemen aan één van de 3 afstanden. De inschrijving zal op 13 april 2017 stoppen. Het voordeel van eerder inschrijven belonen wij met € 1,-. Zo kost deelname als u zich vooraf opgeeft € 5,- en als u op de dag zelf opgeeft zijn de kosten € 6,-. Uw startnummer zal dan klaarliggen bij het wedstrijdsecretariaat. We hopen u als loper hiermee nog meer van dienst te kunnen zijn.

Lees alles over de ‘Slach om ‘e Mar’ op deze site. Lees welke goede doelen wij steunen en in het verleden hebben gesteund.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.