15/6 Leijenloop Opeinde

15/6 Leijenloop OpeindeOPEINDE – Op zaterdag 15 juni aanstaande is Opeinde het decor van alweer de 27e Intersport Evink Leijenloop, met dit jaar opnieuw looplegende Nijboer als starter. Nijboer is winnaar van olympisch zilver en de Europese titel en is aanwezig in het kader van IRun2bFit. Om 14.00 lost hij het startschot van de hardloopafstanden op de 21, 12 en 5.2 kilometer.

De editie van dit jaar lijkt te kunnen rekenen op een recordaantal inschrijvingen door de deelname van het Lauwers College aan IRun2BFit, een initiatief dat zich inzet voor een gezonde leefstijl voor jongeren. Ruim 100 scholieren uit Buitenpost zullen daarom starten op de 5,2 kilometer, het totaal aantal voorinschrijvers is daarmee de 200 al ruim gepasseerd. Daarnaast zijn er zo’n 30 lopers die meedoen via de loopclinics die de organisatie dit keer voor het tweede jaar op rij heeft opgezet. Nieuw is dat de tijd gaat worden geregistreerd met behulp van chips die de lopers aan hun veters kunnen bevestigen.

Naast de hardloopwedstrijden kunnen ook wandelaars op 15 juni in Opeinde terecht: tussen 9.00 en 10.30 is er de mogelijkheid om in 18 of 30 kilometer een ronde om het De Leijen en omgeving te wandelen. Voor de wandeltocht is geen voorinschrijving mogelijk, voor de hardloopafstanden wel: wie zich vóór donderdag 13 juni 18.00 inschrijft op leijenloop.nl betaalt slechts €4 of €7 om mee te kunnen doen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.