15/9 Tri-Ambla – Cross Triathlon Ameland

Tri Ambla

Olympische Zeilers Nemen Deel aan Tri-Ambla – Cross Triathlon Ameland op Zaterdag 15 September.

Nes, Ameland – 4 September, 2012

Marit BouwmeesterNadat zeilster Marit Bouwmeester vorig jaar de primeur had door de jubileumeditie van de Tri-Ambla in haar pre-Olympisch trainingsprogramma op nemen, weet zij haar goede voorbeeld dit jaar gevolgd door een groep van haar olympische collega’s en leden van de Delta Lloyd zeil-kernploeg. Onder aanvoering van bronzen medaille winnares Lobke Berkhout komen Pieter-Jan Postma, Annemieke Bes, Mijke Lievers, Renee Groeneveld, Marcelien Bos-De Koning en Janneke Hin naar Ameland in hun voorbereiding op het nieuwe zeilseizoen en misschien wel in hun nieuwe Olympische campagne richting Rio 2016.

Behalve de zeilers zullen natuurlijk ook wederom de toppers van de cross-triathlon hun opwachting op Ameland maken voor het Open Amelands Kampioenschap (OAK), dat garant zal staan voor veel spektakel gecombineerd met hoogstaande sport. Het parcours is ook dit jaar weer zwaar en de 1.5 km zwemmen in de Waddenzee, het 35 km biken en de 12 km cross-run door bos, duinen en over het strand zullen het uiterste van de atleten vergen.

Tri Ambla

Bij de heren zal kersverse Nederlands Kampioen Tim Dullaart het opnemen tegen o.a. Rick Nijhoving, Bert Flier, Martijn Dekker en Jeroen van Dijke. Meervoudig winnaar van de Tri- Ambla, Rob Barel, zal proberen zijn 6e zege op Ameland te behalen en de Belg Paul Embrechts, die tijdens het open NK als eerste eindigde, is ook zeker een grote kanshebber voor de titel.

Bij de Dames staat het gehele podium van vorig jaar, Riika Vreeswijk-Kelja (Fin), Nederlands kampioene Judy van de Berg en Birgitte Schönherr-Hölscher (Dui) aan de start. De organisatie is erg blij dat meervoudig winnares Ingrid van Lubek op Ameland weer van de partij is op de individuele afstand en ook drievoudig Nederlands Kampioene halve triathlon Mirjam Weerd zal meestrijden om de ereplaatsen. Met 20 jaar is Jip Veelenturf, 2e bij de beloftes bij het afgelopen EK in Kijkduin, de jongste wedstrijdatlete.

Ook de deelnemers uit de regio mogen zeker niet worden onderschat en met name de kersverse Friese Kampioenen Olympic Distance Sylvia Brouwer en Stefan van der Pal maken goede kansen om hoog in het klassement te eindigen.

Tri Ambla

Commentaar van Gerard Metz, voorzitter van Stichting Sportpromotie Ameland welke het evenement organiseert: “Na ons 10-jarig jubileum van vorig jaar zijn we met veel enthousiasme het volgende decennium ingegaan en het is fantastisch te zien hoe dit evenement leeft bij de deelnemers en bij de bevolking van het eiland: 850 inschrijvingen, waaronder ook vele Amelanders, spreken daarbij voor zich.”

Het succes van de Tri-Ambla is te verklaren uit feit dat, in tegenstelling tot de normale weg- triathlon, de cross triathlon het buiten de gebaande paden zoekt en het afwisselende terrein

  • 10:00 start OAK Jachthaven, Nes
  • 10:30–11.00 start Tri-Ambla (verschillende afstanden / teams) Jachthaven, Nes
  • ca. 12:45 verwachte finish winnaar OAK Parc Fermee, molen, Nes
  • 14:00 prijsuitreiking OAK en Tri-Ambla  Parc Fermee, molen, Nes

Het startschot zal worden gelost door mevrouw Tineke Schokker, gedeputeerde van de provincie Friesland.

Verdere informatie kan worden gevonden op www.tri-ambla.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.