16-11 De Molenloop in Froubuurt

Hierbij nodigt de SV Friesland jullie uit om deel te nemen aan de Molenloop in Vrouwenparochie. Een gezellige en mooie loop met uitzicht over het Bildtse land vanaf de Bildtdijkenmet een route over de Oude Spoorbaan en langs de Leijstervaart.

De start is bij Sportcentrum De Buurfrou, Middelweg–Oost 34, 9077 SB, Vrouwenparochie. Hier is beperkte kleed-/douchegelegenheid aanwezig. De inschrijving is in de kantine van het Sportcentrum. Er is voldoende parkeerruimte op het terrein en langs de weg. Niet op het grasveld parkeren ivm nattigheid!

Het inschrijfgeld is € 5,00 (organisatiekosten). SV Friesland leden en jeugd tot 17 jaar betalen € 4,00. De jeugd krijgt altijd een medaille. Eventueel kan er na het volbrengen van de loop één worden aangeschaft bij Josefien voor € 3,00.
Vooraanmelden is niet nodig. Vanaf 9.30 uur kun je inschrijven. Graag het formuliertje volledig invullen. Er worden ca. 200 lopers verwacht.

De te lopen route: Start bij De Buurfrouw – Middelweg-Oost – door het centrum van Froubuurt – Froubuurtstermolen – Langs de Leijstervaart – Oude Leije – Ouwesyl. Hier gaat de 11.3 km langs de vaart en oude spoorbaan terug naar de finish. De 17.8 km gaat over de brug rechtsaf naar Nieuwebildtdijk – Koedijk –Vierhuisterdijk –Monnikebildtdijk – Ouwesyl en langs de vaart terug. De 21.5 km gaat in Ouwesyl rechtdoor Oudebildtdijk – Burdineweg – Nieuwebildtdijk – Nieuwebildtzijl – Koedijk en weer naar Ouwesyl en langs de vaart terug naar Froubuurt. Iedere kilometer wordt door Jan v.d. Hoek aangegeven met een cijfer op de weg of een bordje langs de kant. De 4,5 km gaat bij het brugje Leijstervaart rechtdoor over de Oude Spoorbaan  terug naar de finish. Het White Angels Verkeersteam regelt het verkeer.

In Ouwesyl en Nyesyl staat een verzorgingspost met lauw water, na de finish is er bouillon, thee, vruchtendrank, water en fruit bij de verzorgingswagen. Bauke heeft binnen heerlijke snert etc. De startnummers en eindtijden worden handmatig genoteerd, uitslagen, verslag en foto’s komen op de site te staan. Deze loop telt mee voor de Clubcompetitie van SV Friesland 2019. De loop wordt georganiseerd onder auspiciën van de Koninklijke Nederlandse Atletiekunie met toestemming van de Gemeente Waadhoeke.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.