16-7 Mizomeravond Marathon Diever

Midzomeravondmarathon DieverVele jaren werden de drie marathons in Diever, de Drents Friese Wold Marathon in maart, de Midzomeravond Marathon in Juli en de Boscross Marathon op de tweede zaterdag in December, vanuit het Dingspilhuus georganiseerd door de St.Sport Promotie Diever en SV Friesland maar omdat deze dreigde dicht te gaan heeft men bij Groepsaccommodatie Het Kasteel (Kasteel 19, 7981 AN, Diever) een nieuwe plaats gevonden om de inschrijvingen te doen. Hier is ook voldoende kleed-/douchegelegenheid en een ruime recreatiezaal waar het gezellig nazitten is. Ook de Wandelvierdaagse is hier onlangs gestart en dat was een groot succes, Iedereen was vol lof over de geboden gastvrijheid.

De start van de 42.2-30-20-10 km is naast deze accommodatie. De route die is uitgezet in het Drents Friese Wold is 10 km. De marathon deelnemers lopen eerst twee rondjes dorp en komen dan op de route. Omdat het warm kan zijn in deze maand zijn er drie verversingsposten onderweg met sportdrank, vruchtendrank, thee, Coca-Cola, bananen, ontbijtkoek en sponzen. Na de finish is er warme bouillon en sinaasappels te verkrijgen bij de verzorgingskar. Iedere 5 km staat de aangegeven. Prijzen zijn er niet te winnen maar wel krijgt de snelste loper -van elke afstand- een boeket bloemen aangeboden zodra hij of zij over de finish komt. Hier staan marathonklokken en ook bij de doorkomst staat een klok. Alle tijden worden genoteerd en komen op de site www.dieversportief.nl te staan. Staatsbosbeheer en de Gemeente Westervelde geven toestemming voor deze loop.

Inschrijven voorafgaande aan de de start. Na-inschrijven kost wel € 3,00 extra. Ook bij deze loop is het inschrijfgeld op basis van organisatiekosten. Wie een herinnering wil kan die kopen na het volbrengen van de loop.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.