16/2 De Acht van Langezwaag

ZATERDAG 16 FEBRUARI  JUBILEUMLOOP DE 25e ACHT VAN LANGEZWAAG.

De Acht van LangezwaagDe 6e loop die de Sportvereniging Friesland dit jaar organiseert is de jubileumloop de 25e Acht van Langezwaag  over 2½-5-10-16-21 km met als starttijd 11.00 uur. SV Langezwaag is al 25 jaar de partner in deze organisatie, zij verzorgen het parkoers, vergunningen, vrijwilligers en accommodatie.

Bonne v.d.Bij is er dit jaar in geslaagd een grote route van 10 km uit te zetten en hoeven deze deelnemers niet meer twee keer de 5 km route te lopen. De uitgezette routes gaan over o.a. Oranjewoud door bosgebied en over mooie rustige landwegen, ook komen ze over Bontebok en De Knipe langs het museum Belvédére en over een stuk Jacobspead de pelgrimsroute.  Een prachtige route die dit jaar meer dan 400 lopers zal trekken. Hardlopen is een groeiende sport en een jubileumloop trekt altijd extra lopers.

Deze loop telt ook mee voor het SV Frieslandhardloopcircuit 2013 en ook de deelname hieraan is verdubbeld. Het is dan ook aantrekkelijk om aan dit circuit mee te doen door het prijzensysteem. De start van deze Friese Klassieker is zaterdag 16 februari om 11.00 uur met de 10-16-21 km. 11.10 uur gaat dan de 5 en 2½ km van start. Hieraan zal de jeugd ook deelnemen, voor hun heeft de organisatie prijzen beschikbaar gesteld voor de snelste jongens en meisjes. Voor € 3,00 mogen ze deelnemen en een lidmaatschap van vereniging of sportbond is niet nodig. De senioren lopers betalen € 4,00 en leden van de organiserende verenigingen SV Langezwaag/SV Friesland betalen € 3,00 wie een medaille kan deze na het volbrengen kopen bij Josefien. De jeugd krijgt altijd een medaille.  Ook de blauwe inschrijfbriefjes zijn bij haar verkrijgbaar  en startnummerbanden.

In de kantine van de Sporthal ’t Paradyske  is vanaf  9.00 uur tot 10.45 uur de inschrijving. Hier is voldoende kleed- en doucheruimte. De douchen blijven warm ook al komen er meer dan 400 deelnemers. Onderweg is er verzorging met warm drinken en na de finish is er bouillon, thee, vruchtendrank en fruit. De tijdjury schrijft al de nummers en tijden handmatig op, deze uitslag komt op de site www.svfriesland.nl en www.svlangezwaag.nl ook het verslag en fotoreportages komen hierop. Deze loop wordt georganiseerd onder de vlag van De Koninklijke Nederlandse Atletiekunie. Verkeersregelaars en vrijwilligers zorgen er voor dat iedereen ontspannen en genietend van de omgeving kan lopen.

De loop gaat bijna altijd door, allen bij extreem slecht  weer en ijzel wordt hij afgelast. Op de site www.hardlopendnederland.nl wordt dit meteen bekend gemaakt. Dit is de hardloopkalender site van Noord Nederland.

Eén gedachte over “16/2 De Acht van Langezwaag

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.