16/2 Open Fries Cross Kampioenschap 2014 in Appelscha

Open Friese Kampioenschappen Cross 2014 in Appelscha

Omdat er dit jaar geen competitiecrossen meer worden georganiseerd besloten de verenigingen hun eigen crossen te organiseren. Impala hield haar cross in Bakkeveen en dit was een succes op 12 januari.
De LSV Invictus uit Oosterwolde/Appelscha en SV Friesland organiseerden altijd de laatste cross van de competitie. Deze cross was altijd goed bezet mede omdat hier ook de prijsuitreiking plaats vond en Appelscha een prachtig en pittig parkoers heeft in het Drents Friese Wold. Een uitdaging voor iedere hardloper!

Dit jaar heeft Klaas Jan Hofstra, zelf een fanatiek hardloper en bergloper die vele prijzen in de wacht heeft gesleept een sponsor gevonden, zijn werkgever Verhoeve Groen sponsort deze cross en er zijn dan ook aantrekkelijke geldprijzen te verdienen. Voor de jeugd zijn er ook prijzen, deze worden direct ter plaatse na de run meteen uitgereikt. Klaas Jan heeft het 4 Mijl talententeam en Mila Frieslandgroep uitgenodigd om deel te nemen aan deze Open Fries Kampioenschap. Het parkoers is wat minder zwaar gemaakt zodat dit voor iedereen goed is te volbrengen.

De jeugdloop start om 13.00 uur met de pupillen, eerst starten de meisjes en twee minuten later de jongens. Zo kan men vlot het programma afwerken. De vrouwen starten om 14.25 daarvoor is de Sprintcross om 14.15.
Om 15.00 uur starten de mannen in de categorieën Mse-M40-M50-M60. Ook de Recreanten lopen dan mee. Zij kunnen kiezen uit 2-4-6-8-10 km. Na de finish van deze mannen worden ook hun prijzen uitgereikt. De finishtijden worden geregistreerd met een chip, dus de uitslag is snel bekend.

Inschrijven kan vanaf 12.00 uur in de kantine van de SV Stanfries Boerenstreek Appelscha. Het is wel een eindje lopen naar de start in het bos achter De Bosberg, deze looproute wordt met bordjes aangegeven. De Boerenstreek gerenoveerd dus is het even opletten waar je langs kunt rijden naar de kantine. Hier zijn nieuwe parkeerplaatsen gemaakt. Na afloop kun je hier ook douchen. Inschrijfgeld € 5,00 senioren, junioren € 3,00 pupillen mogen gratis deelnemen.

De organisatoren verwachten een grote deelname en hopen dat dit een begin is van een jaarlijks terugkerend evenement. Voor nog meer info: www.lsv_invictus.nl of www.hardlopendnederland.nl Klaas/Jan Hofstra 0653329970 of Jan Kooistra 0518-491363

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.