16/6 De Acht van Drachten

Rabo 8 van Drachten 8-van-Drachten

Op zondag 16 juni 2013 organiseert AV Impala voor de 9e keer de 8 van Drachten! De start van de 8 van drachten is zoals altijd in Beetsterzwaag en de finish in Drachten. Alle lopers worden gratis met bussen naar de start gebracht. De start van de 8 km is om 14.00 uur.

Inschrijven kan t/m 2 juni 2013. Ook is er een limiet van 1250 lopers, zodra deze is bereikt stop de inschrijving ook! Mocht de hardloopwedstrijd nog niet vol zitten, dan is er nog een na-inschrijving op de dag zelf. Inschrijven kan op www.8vandrachten.nl 

Het parcours van Beetsterzwaag naar Drachten loopt over de hoofdweg tussen Beetsterzwaag en Drachten en is volledig verhard. De weg  zal vanaf 13.50 uur geheel verkeersvrij worden gemaakt. (Mee fietsen is alleen toegestaan op het fietspad naast het parcours.) De weg voor de jeugdloop zal al vanaf 13.30 uur worden afgezet.

Bussen
De bussen naar de start in Beetsterzwaag vertrekken tussen 12.00 en 13.15 uur, de bussen vertrekken voor bij de Lawei vlakbij het Kiryat Onoplein. Zorg dus dat je op tijd bent op het!

Kledingwagens
De kledingwagens, met door de organisatie verstrekte zakken verpakte kleding voorzien van uw startnummer, vertrekken om 13.50 uur naar de finish op het Kyriat Onoplein te Drachten. Deze kleding ontvangt u bij de finish op vertoon van uw startnummer terug.

Jeugdloop
Natuurlijk is er ook weer een jeugdloop (t/m 15 jaar). De jeugd start op de woonboulevard in Drachten en finisht net zoals de 8 van Drachten op het Kyriat Ono plein te Drachten.

De afstand die gelopen moet worden is 1 mijl, 1609 meter en de start is om 13.30 uur. (Er is geen busvervoer naar de start). Ook voor de jeugdloop is de complete weg afgezet!

Er zijn in 2 categorieën prijzen te winnen voor de jongens en meisjes: t/m 11 jaar en 12 t/m 15 jaar.

KWF kankerbestrijding
Elk jaar is er tijdens de 8 van Drachten te lopen voor een goed doel via de Kracht van Drachten. Schrijf je dit jaar in voor de 8 van Drachten en steun de KWF kankerbestrijding!

Voor € 10,- krijg je een running shirt voor goede kwaliteit, het volledige bedrag komt ten goede aan de KWF kankerbestrijding. Tijdens de inschrijving kan aangegeven worden of men een loop t shirt wil aanschaffen.

Wandeltocht
Ook dit jaar zijn er weer diverse afstanden te wandelen. Dit jaar is er gekozen voor een 4 km (rolstoelvriendelijk), 8 km, 16 km, 24km en dit jaar nieuw de 24 km. De start van de wandeltochten zijn in de kantine van AV Impala, aan de Sportlaan 11 te Drachten. Hier is ook de inschrijven (voor inschrijven is niet mogelijk). Voor het wandelen geldt geen limiet.

De routes worden aangegeven door pijlen en verder krijgen de deelnemers bij de inschrijving ook nog een routebeschrijving. De deelnemers lopen door de prachtige en afwisselende omgeving van Drachten.

Voor de 24 km en 32 km wandeltocht kan gestart worden tussen 9.00 uur en 10.00 uur. De 4 km, 8 km en 16 km kunnen starten tussen 10.00 uur en 12.00 uur.

Start 8 km
De start van de 8 km is bij Talant Wissel 1 te Beetsterzwaag, die van de jeudloop aan de Woonboulevard te Drachten.

Toiletvoorzieningen
Bij de start zijn toiletwagens aanwezig. Wij verzoeken met klem hier gebruik van te maken en niet te urineren in het openbaar.

Verzorgingsposten
Langs het parcours treft twee verzorgingsposten met water van de Scouting Ba-ow uit Beetsterzwaag. Medische hulpverlening en ondersteuning gebeuren door het Rode Kruis afd. Drachten (op het parcours en bij de start en finish).

Tijdwaarnemingen, kilometerpunten
Bij de tijdwaarneming wordt dit jaar geen gebruik gemaakt van de ChampionChip, maar zal gebruik gemaakt worden van ChronoTrack Systems. De chip zit hierbij verwerkt in het startnummer. U kunt dus geen gebruik maken van uw eigen chip.

Onderweg zal elke kilometer duidelijk worden aangegeven, ook staat er een tijdsklok op het 5 km punt en bij de finish.

Prijzen
Voor de wedstrijdlopers, heren en dames zijn geldprijzen.

Verbetering parcours record
Dames € 150,– op naam van Mgila Ndunge tijd 26:27
Heren € 150,– op naam van David Kipngetich tijd 23:02

Algemene voorwaarden
Alle deelnemers aan de 8 km vallen onder de algemene voorwaarden van de Rabo 8 van Drachten. In alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet, wordt door de organisatie beslist. Tegen deze beslissingen is geen beroep mogelijk.

Website
Voor meer informatie kijk op: www.8vandrachten.nl  

Of volg de 8 van Drachten via Facebook (https://www.facebook.com/8vanDrachten) of via Twitter (https://twitter.com/AchtvanDrachten)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.