16/6 Leijenloop Opeinde

Foto Gerard NijboerGerard Nijboer wint Olympisch zilver in Moskou, 1980 (foto: www.sportgeschiedenis.nl)

OPEINDE – Gerard Nijboer, voormalig Nederlands en Europees kampioen marathon, zal op 16 juni het startschot lossen van de Intersport Evink Leijenloop. Met de 26e editie van het Opeinder loopevenement zullen dit jaar een recordaantal deelnemers meelopen.

Een van de hoogtepunten van Nijboer’s loopcarrière is het behalen van een zilveren medaille op de Olympische Spelen van 1980 in Moskou. Tegenwoordig is Nijboer coördinator van IRun2BFit, een stichting die bewegen en een gezonde leefstijl onder jongeren wil promoten. Het Lauwers College te Buitenpost doet met 215 brugklassers mee aan dit project. Ze zijn op dit moment volop in training, met als doel het uitlopen van de 5,2 kilometer op de Leijenloop.

Leijenloop poster 2012Hiermee is de organisatie al verzekerd van minimaal 300 deelnemers, een record. ‘Waarschijnlijk komen we rond de 450 uit’, aldus voorzitter Jan van der Heide van de organisatie. ‘En dat ondanks dat onze datum samenvalt met die van de veel commerciëlere Slachtemarathon. Wij bieden een kleinschalig en sfeervol alternatief, met mooie routes door een natuurrijke omgeving.’

De voorinschrijving voor de Leijenloop is inmiddels geopend op www.leijenloop.nl. Er is keuze uit afstanden van 21, 12 of 5,2 kilometer, die allen starten op zaterdag 16 juni om 14.00. ’s Ochtends is er een wandeltocht door het afwisselende veenlandschap rondom de Leijen. Inschrijven voor deze wandeltocht van 18 of 30 kilometer kan tussen 9.00 en 10.30.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.