16/9 Slootloop in Bolsward

Zesde editie van de Slootloop in Bolsward

Yeme_Jenda_Slootloop

De 6e editie van de Slootloop komt eraan, zondag 16 september zal dit plaatsvinden op de vertrouwde locatie aan de Ugolaan. Dat wat ooit begon als een grapje lijkt zowaar een blijvertje te zijn want sinds het begin groeit het deelnemers aantal.

De Slootloop staat bekend als zwaar, want nadat de deelnemers zo’n 750 meter hebben gelopen, doemt de eerste hindernis op, namelijk de Kloostervaart. En daarna volgen nog een “kikkersloot, twee vijfers en de Hartwerdervaart. Daarnaast staan ook een aantal hindernissen op het parcours. Vandaar dat de Slootloop ook geliefd is bij de survivalliefhebbers.

De deelnemers kunnen dit jaar weer  kiezen uit drie afstanden. De meerderjarigen kunnen kiezen uit de drie en vijf kilometer en dit jaar is ook  de “ouder” kind run. Hiervoor is een speciaal parcours uitgezet van 1500 meter. Nieuw dit jaar is dat  vanaf 12 jaar tot 16 jaar de kinderen zelf dit parcours mogen lopen. Belangrijk is dat ze wel een A en B diploma hebben en goedkeuring van de ouders, deze moeten dus tekenen bij de inschrijving.

Voorinschrijving

  • Stuur een mail naar  hesger@home.nl Vermeld hierin:
  • Naam, adres, leeftijd en welke afstand je wilt lopen.
  • Maak daarnaast €4,- over op rekeningnummer 308772245. Als er betaald is, ligt er een startnummer klaar.
  • Start 13.15 uur 1500 meter ouder/kind loop; start 13.45 uur 1500 meter jeugd loop vanaf 12 jaar; Start van 5 km 14.30 uur; start 3 km 14.40 uur. De slootloop zelf (3 en 5 km) blijft wel vanaf 16 jaar.
  • Inschrijving € 4,00 per persoon met herinnering, bij de jeugdlopers zijn de begeleiders gratis.
  • Start op Ugolaan te Bolsward, start jeugdloop in natuurgebied zelf. Deelnemers jeugdloop moet in bezit zijn van diploma A en B.
  • Na-inschrijving is bij Sporthal de Middelzee te Bolsward

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.