17-9 Tri Ambla Cross Triatlon Ameland

afbposterSandra Wassink , Marc Hamersma en Marit Bouwmeester aan de start bij 15e Tri-Ambla

Sandra Wassink-Hitzert , in 2015 1e bij de vrouwen, en Marc Hamersma, 2e bij de mannen in 2015, zijn de favorieten voor de titels van het Open Amelands Kampioenschap (OAK) Cross Triathlon op 17 september. Nadat 2 jaar de nationale titels op Ameland werden verdeeld kunnen dit jaar ook de buitenlanders en deelnemers zonder wedstrijdlicentie weer op het podium eindigen tijdens dit OAK.

Bij de mannen is de 23 jarige Marc Hamersma (Veenendaal) door het ontbreken van de winnaar van de afgelopen 2 jaren, Jorik van Egdom, de grote favoriet. Naast Hamersma staan de meeste toppers uit het Schwalbe Cross Circuit (nationaal circuit crosstriathlon en crossduathlon) aan de start. Christiaan Solleveld (Hoek van Holland), 1e in de tussenstand van het circuit, Joost Christiaans (Wageningen), in 2015 3e op het NK, Ferdinand Oldeman (Den Haag)en Michel Krijnen (Spanbroek) lijken de belangrijkste uitdagers Hamersma (Veenendaal). Ameland is tevens de afsluitende wedstrijd in het crosscircuit 2015-2016.

Sandra Wassink-Hitzert (Hoevelaken) is de torenhoge favoriete op Ameland bij de dames na twee nationale titels de afgelopen jaren. Ze lijkt goed hersteld van een blessures opgelopen eerder in dit jaar. De 14 jaar jongere Trudy Veenstra (Surhuisterveen) van team Kijani en afgelopen jaar 2e , is de belangrijkste opponent van Wassink-Hitzert. Elk jaar sterker op Ameland zal zij naar verwachting na het zwemmen in de Waddenzee de achtervolging in gaan zetten op zwemspecialiste Sandra Wassink. Het zal een boeiende strijd opleveren bij de dames waarbij de nummer 5 en 6 van afgelopen jaar, oud Amelandse Silvia Brouwer (Heerenveen) en Natascha van de Vis (Oude Schild), ook mee zullen gaan strijden om de podiumplaatsen.

Gouden zeilster Marit Bouwmeester zal ook op Ameland actief zijn tijdens de 15e editie van de Tri- Ambla . Wij zijn erg vereerd dat Bouwmeester ook dit jaar Ameland weer aandoet ondanks haar drukke programma na haar fantastische overwinning in Rio. Marit gebruikt de crosstriathlon op Ameland al enkele jaren als onderdeel van haar (jaar) programma op zoek naar inspirerende prikkels maar ook als ontspanning na een intensieve (trainings)periode.

Ze zal starten op de Unive MMM teamtriathlon in het team van sponsor SUUNTO waarbij zij het mountainbike onderdeel voor haar rekening zal nemen. Ze heeft beloofd haar gouden medaille mee te nemen en zal tijdens de prijsuitreiking van de Tri-Ambla Junior acte de présence geven.

Naast Marit Bouwmeester hebben dit jaar weer ruim 900 deelnemers ingeschreven voor de verschillen de startseries. Voor triathlon begrippen is de Tri-Ambla daardoor een van de grotere evenementen in Nederland en blijft veruit de populairste bij de crossvariant in Nederland. De combinatie van een goede organisatie, een uitdagend parcours en de prachtige natuurlijke omgeving trekt jaarlijkse vele duursporters naar het eiland voor een dag of weekeinde sportbeleving.

Het startschot van de 15e Tri-Ambla zal worden gelost om 10.30 uur op zaterdag 17 september in de haven van Nes door Elbrig van de Meulen-Poelsma van hoofdsponsor Unive Dichtbij. Bekijk het programmaboekje 2016

Vrijdag 16 September
18:00 – 21:30 Wedstrijdsecretariaat open Molenhof Nes
ook voor aanmelding Junior!
 20:30 Workshop SUUNTO Spartan-familie Westcord Noordsee  Nes
Zaterdag 17 September*
  Tri-Ambla
 07:30 Vertrek eerste boot vanaf Holwerd Haven Holwerd
 09:30 Vertrek tweede boot vanaf Holwerd Haven Holwerd
 09:00 Wedstrijdsecretariaat open Molenhof Nes
 09:00 Wisselzone 1&2 open/aanmelden Molen/Haven
 10:20 Wedstrijd Briefing Tri-Ambla OAK Haven
 10.30 Tri-Ambla OAK D18+/H18+ licentie Haven
 10:33 Tri-Ambla OAK D18+/H18+ recr. Haven
 10:33 Univé Dichtbij XXX teamtriathlon Haven
 11:20 Tri-Ambla M H14+ Haven
 11:23 Tri-Ambla M D14+ Haven
 11:23 Univé Dichtbij MMM teamtriathlon Haven
 13:00 (ca) Finish winnaar OAK Molen de Phoenix
 13:30 (ca) Huldiging Tri-Ambla OAK overall D/H Molen de Phoenix
 14:30 Prijsuitreiking Tri-Ambla 2016 Molen de Phoenix Nes
 16:30 (va) Pastaparty (reserveren) Piraat/Haven Nes
 22:00 Afterparty bij Van Heeckeren Van Heeckeren Nes
Tri-Ambla Junior 
14:30 Wedstrijd secretariaat open Klein Vaarwater Buren
15:00 Wedstrijdbriefing Klein Vaarwater Buren
15:30 Start Tri-Ambla Junior S Klein Vaarwater Buren
15:40 Start Tri-Ambla Junior XS Klein Vaarwater Buren
16.10 Finish eerste deelnemer Molen de Phoenix Nes
16:30 Prijsuitreiking Molen de Phoenix Nes

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.