17/12 Ameland Adventurerun met record deelname

AdventureRun Ameland

AdventureRun Ameland

Inschrijving 8e Ameland Adventurerun met deelname record is gesloten.

Een record aantal van bijna 3500 lopers hebben zich ingeschreven voor de 8e editie
van de Ameland Adventurerun op 17 december 2011. Al een aantal weken zijn de limieten van de verschillende afstanden; 5, 10 en 21 km voor recreanten al bereikt. Een niet verwacht succes na de sneeuw en ijs versie van afgelopen jaar waardoor programma en parcours op het laatste moment moesten worden aangepast. Wij doen niet aan weersvoorspellingen maar hebben de positieve instelling dat dit ons in 2011 bespaard zal blijven.

In het sfeervolle centrum van Nes zal vanaf 11.30 gestart worden voor de verschillende afstanden met achtereenvolgens de 1 en 2 km Kidsrun, de 5 km prestatieloop, de Unive 10 km prestatieloop en de 21,1 km wedstrijd- en prestatieloop.
De Adventurerun is hèt avontuurlijkste running event van Nederland met deelname van jong en oud , recreant en wedstrijdatleet die de winterse elementen durven te trotseren en tevens getrakteerd worden op de beleving van ongerepte natuur op dit unieke Waddeneiland.

Het parcours van de diverse afstanden is grote delen onverhard en geaccidenteerd, uitgezet in de afwisselende en prachtige natuur van Ameland. Bos, duinen, kwelders en het onvoorspelbare strand zijn het decor van deze avontuurlijke loop. Start en finish zijn in het gezellige, in kerstsferen aangeklede centrum van Nes waar gedurende de hele dag ook een kerstmarkt is ingericht. Lopers, toeschouwers en supporters kunnen hier voor of na de run genieten van muziek, lekker eten en een glaasje glühwein of misschien ook nog iets vinden voor in of onder de kerstboom.

Voor de wedstrijd over 21,1 km hebben zich diverse toppers gemeld. Bij de heren verwachten we een hele spannende strijd tussen de nummer 1 op de 10 km van afgelopen jaar, Erik Negerman, parcoursrecordhouder Remon van Lunzen (1.11.560 en de “Witte Keniaan” Luc Krotwaar. De laatste heeft ook een aantal sterke pupillen van zijn loopgroep uit Eindhoven meegenomen. Oscar de Kuijer, Harm Sengers, Timothy Karanu en Megersha Gadisha zullen garant staan voor een mooie wedstrijd en snelle tijden. Hoofdsponsor Salomon heeft ervoor gezorgd dat ook de snelle Limburger Patrick Franken aan de start zal staan. Verder zijn Berenloop winnaar Jan Venhuizen en Leeuwarder Franke Smidstra natuurlijk van de partij.

Bij de Dames staat Mariska Kramer-Postma, tevens houdster van het parcoursrecord (1.19.16), op de deelnemerslijst. Het zal afhangen van hoe zij hersteld zal zijn van de marathon van Philadelphia van 20 november of zij zal starten. Ze heeft in ieder geval het sympathieke gebaar gemaakt dat zij op Ameland aanwezig zal zijn om zich samen met 200 andere vrijwilligers en haar man Sjaco in te zetten voor een goed verloop van de run. Het damesveld zal zeker een interessante wedstrijd op leveren met o.a. Saskia van Vugt, Yvonne Kassenberg, Bertha Bruggenkamp en de talentvolle Immy Auck Kersbergen

Aanvullende informatie over wedstrijdzaken en organisatie kunt u inwinnen bij
Casper vd Kamp (woordvoerder van de Stichting Sportpromotie Ameland). Deelnemerslijsten, een plattegrond van het parcours en overige informatie is te vinden op www.adventurerun.nl

Voor accreditatie, vervoersbewijzen en persmateriaal, gelieve contact op te nemen met:
Stichting Sportpromotie Ameland
Casper van de Kamp
Tel. + 31 646351852
Mail: organisatie@adventurerun.nl

Eén gedachte over “17/12 Ameland Adventurerun met record deelname

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.