17/3 De Bonifatiusloop in Dokkum

Fries en Noordelijke Toplopers zaterdag actief bij 11e Bonifatiusloop in Dokkum.

dokkumbonifatiusloop
Voor komende zaterdag staat er een mooie loop op de hardloopkalender van Noord Nederland. Dokkum Bonifatiusloop organiseert dan samen met de Loopgroep Dokkum en de Sportvereniging Friesland voor de elfde keer de Bonifatiusloop in Dokkum. Ook wordt voor de derde keer de wandeltocht georganiseerd dit samen met Sportstichting  Metslawier e.o. deze gaat zaterdagmorgen van start.  Er worden meer dan duizend hardlopers, jeugd en wandelaars verwacht. 

Deze  Bonifatiusloop is uitgegroeid tot een hardloopklassieker met grote deelname en bijna al de snelste lopers uit het noorden doen hier aan mee. Ook de jeugdloop is één van de grootste van het noorden.   Ze hebben dan ook een prima aantrekkelijk prijzenpakket in de vorm met envelop met inhoud. En dat voor vele leeftijdscategorieën op de halve marathon. Ook voor de 5 en 10 km zijn er prijzen voor de eerste drie snelste. Start halve marathon 14.00 uur en de 5-10 km om 14.15 uur. Jeugdloop 12.45 uur.

Voor deze 11e editie staan ook de eerdere winnaars aan de start, bij de mannen Remon van Lunzen en bij de vrouwen Mariska Kramer. Beiden krijgen nu flink concurrentie van Ben Stellingwerf uit Onderdendam en Jan Venhuizen uit Smilde. Maar ook staan Riekele Kobes Haskehorne, Stefan v.d.Pal Leeuwarden, Eelco Hoogeveen Blije, Harry Wiersma Blije, Jappie Doller Appelscha, Saco Hemstra Weidum, Sieds Wiersma Drachten, Gerrit Duits Sneek, Jacob v.d.Ploeg Damwâld en Saher Yousef Heerenveen jarenlang een topper en nu weer terug na blessureleed.

Bij de vrouwen staan Yvonne Kassenberg Burgum, Inge v.Schaick, Lydia Klessens Leeuwarden en Tracy v.d.Ploeg Damwâld. Op de 10 km staat o.a. Ynse Stienstra Warga, en bij de vrouwen Stefanie Bouma en Brenda de Jong Drachten en Geke Venema Easterlittens. Een veld lopers dat er een mooie en spannende wedstrijd van kan maken, het te verbreken parkoersrecord is bij de mannen 1.10.30 en bij de vrouwen 1.17.00.

Een prachtige route is er uitgezet door het mooiste stuk natuur in Noordoost Friesland, met onderweg verzorging water, vruchtendrank  en sinaasappel  banaan en met  kilometeraanduiding. De te lopen afstanden zijn 5370 meter, 10 km en een halve marathon. Na de finish ook bouillon etc.

De start is op het gezellig met veel vlaggen ingericht plein en Bronlaan nabij de Bonifatiuskapel waar de nainschrijving is. Voor 7 euro kon men zich vooraanmelden via de site www.inschrijven.nl  en daar hebben rond de 500 lopers gebruik van gemaakt. Zaterdag kan degene die zich niet aanmelden dit alsnog doen vanaf 11.45 uur tot 13.30 uur. Dan betaald men negen euro inschrijfgeld. Degene die voor 11 maart inschreven kregen het startnummer met eventueel bestelde huurchip thuisgestuurd, een prima service van de organisatie. En voor iedereen een mooie herinnering.

In de sporthal De Doelstien aan de Woudweg  is douche en kleedgelegenheid ook is er voldoende parkeerruimte op het plein voor de sporthal. In de hal staat de infotafel met folders van hardloopwedstrijden en prestatielopen die de komende tijd worden georganiseerd.

Tijdregistratie en geluid wordt gedaan door Sport.Com.  Jaap Baalbergen en Iwan Oprins  zorgen voor de correcte  uitslag. Er wordt gelopen met  de championchip die in de veter van de schoen wordt bevestigd, de ideale tijdregistratie met na de finish direct een definitieve uitslag. De meeste lopers hebben er zelf één maar hij kan ook worden gehuurd bij de organisatie.  De prijsuitreiking is vlot nadat de winnaars bekend zijn op het plein nabij de finish.

Deze uitslag staat meteen op www.uitslagen.nl en op de sites van de loopgroep en SV Friesland. Ook het verslag en de foto’s staan op deze verenigingssites. De hardloopkalender is te vinden op www.hardlopendnederland die in een het jaarkwartaal dat deze bestaat al meer dan 26.000 bezoekers had. Zie voor nog meer informatie www.dokkumbonifatiusloop.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.