17/8 Laatste Hoeve ad Wegloop in Oude Willem

17 augustus Laatste Hoeve ad Wegloop in Oude Willem

Hoeve aan den wegloop Oude Willem

Sportvereniging Friesland organiseert dit jaar 4 Hoeve aan den Weglopen vanaf de camping in Oude Willem gelegen tussen Diever en Wateren aan de Bosweg. De voorgaande edities trokken veel lopers en ook deze laatste zal ruim honderd hardlopers trekken omdat het een gunstige datum is. De lopen worden ook steeds bekender onder het hardloopvolk waar men minstens één keer aan wil deelnemen.

De start is om 11.00 uur en men kan kiezen uit 3-6 of 8-16 of 10-20 km. Al de routes zijn uitgezet in het Drents Friese Wolt door bospaden, langs meertje en Ven en over een stuk met heidevelden. Hier lopen ook runderen maar die komen niet in de buurt van de lopers.
Vanaf 10.00 uur kan men zich opgeven in eetboerderij De Hoeve in Oude Willem. De kosten zijn vier euro voor senioren en drie euro voor de jeugd die ook nog een medaille ontvangt na het volbrengen van de loop.

Iedereen mag aan deze prestatielopen deelnemen, een lidmaatschap van bond of club is niet nodig. De tijden worden opgenomen en vermeld op de site www.svfriesland.nl ook wordt er een fotoreportage gemaakt. Onderweg is er een verzorgingspost en bij warm weer ook nog een extra post met water. Na de finish is er bouillon, thee, vruchtendrank en fruit. Er gaat een fietser de eerste ronde voorop, de route is aangegeven met bordjes, lint en kalkpijlen. Iedere kilometer staat ook aangegeven.
Canicrossers met honden doen ook mee, zij starten achter de 3-6 km lopers om 11.10 uur. Er is kleed en douchegelegenheid op de camping in de twee douchegebouwen. In de eetboerderij is er koffie etc.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.