18-7 Hoeve aan den Wegloop in Oude Willem

3e Hoeve aan den wegloop Oude WillemKomende zaterdag 18 juli organiseert de SV Friesland de eerste Hoeve aan den Wegloop in Oude Willem. Dankzij de versoepeling van de Coronaregels voor de sport -en na bemiddeling van NOC-NSF en KNAU- mogen er weer hardloopwedstrijden en prestatielopen georganiseerd worden. Dit wel met in acht neming van de 1,5 meter afstandsregel bij start en na de finish.

Dit ging prima bij de Training- en de Stienserloop. In Stiens stonden er maar liefst 150 lopers aan de start. De lopers moeten het zonder kleed-/douchegelegenheid doen en komen in looptenue aan de start. Men moet zich van te voren aanmelden via Zomerlopen 2020. Aanmelden bij de start wordt afgeraden om drukte bij het afhalen van startnummers te voorkomen. De verzorgingswagen is ingericht volgens het Corona protocol en de vrijwilligers zijn beschermd door middel van een plastic afscherming.

Er is verzorging onderweg. Op het einde van het Studentenpad staat een verzorgingspost met water. Het bekertje moet je zelf pakken! Aangeven mag niet. Bij de finish is er ook verzorging in de vorm van bouillon en vruchtendrank. Hier staat ook een tafel met ontsmettingsmiddelen en stoelen met onderling 1,5 meter afstand.

De eetboerderij is gesloten maar het terras is open voor als men na afloop iets wil eten. De kleed-/douchegelegenheid is niet voor de lopers toegankelijk. Daarom moet iedereen in loopkleding aan de start komen en ook na de finish vertrekken en thuis douchen.

De route is nieuw, omdat de route door het Prinsenbos is vervallen. Daarvoor in de plaats is er een prachtig nieuw fietspad gekomen maar hier wordt geen gebruik van gemaakt tijdens deze lopen. Men start op de Streng naast de Camping (hierlangs worden de auto’s geparkeerd). Aan het einde van deze weg gaat men via de Bosweg naar het Studentenpad, deze loopt men uit tot de afslag ’t Wildryck. Hier staat verzorging. De 10 en 20 km gaan hier rechtsaf naar ’t Wildryck. Bij de “DikkeBoom” Haarweg  linksaf langs het  oude asielzoekerscentrum en vervolgens kom je weer bij het Studentenpad. Hier verder via het mooie bospad en dan het fietspad naar Hoogersmilde. Vanwaar de lopers weer naar Oude Willem gaan. De halve  marathon doet dan nog de kleine ronde van 6 km om te finishen op de Streng.

Er worden plus minus 150 lopers verwacht, verdeeld over de drie afstanden. De start is voor komende zaterdag om 11.00 uur. De volgende edities starten ivm vakantiedrukte op de fietspaden om 10.00 uur!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.