18-9 De 10 van Boksum

14292374_1774489282840523_7128844564532753104_nFrans Adema van de activiteitengroep Dorpshuis It String, is de man die samen met Jan Kooistra van SV Friesland enkele jaren geleden de 10 van Boksum heeft opgezet.

Het Dorpshuis wilde graag een activiteit erbij op hun jaarkalender en Frans leek het wel een goed idee om een Loop te organiseren voor jong en oud. Daarvoor had hij SV Friesland nodig en veel vrijwilligers en een sponsor. Als sponsor vond hij De Warme Bakker Sijbesma. Douwe-Jan (de zoon van Jan en Josefien Kooistra) werkt er al vele jaren en ze maken hier heerlijke producten.

Frans heeft mooie routes uitgezet, geeft die aan met kalkpijlen, bordjes en lint. Brugjes, betonpaden, door de weilanden en over veeroosters -met daarop rubberen matten- waardoor de lopers hun weg veilig kunnen vervolgen. 

Schitterende routes, prachtig waren de opmerkingen van de deelnemers en dat resulteerde vorig jaar in een record deelname van 165 deelnemers. Gezelligheid en laagdrempelig. Voor € 5,00 kun je deelnemen, krijg je een mooie route aangeboden, onderweg een waterpost en na de finish SV Frieslandverzorging. Dus bouillon, vruchtendrank, water, fruit en heerlijke koek van Sijbesma. Voor de jeugd ligt er een medaille klaar. De senioren kunnen tegen vergoeding van € 3,00 een medaille bij Josefien kopen (bij de inschrijftafel). De waardevolle voorwerpen zoals beurs, auto- of fietssleutel etc. kunnen hier in bewaring worden gegeven voorzien van sticker met daarop het startnummer geschreven. Ook een service voor de lopers die lang niet overal wordt aangeboden.

De jeugd start om half elf voor een 2000 meter.  Voor de snelste jongen en meisje is er een lekkere prijs. Ook voor de senioren heeft men een heerlijke prijs die direct na de finish wordt uitgereikt.

Er is wel kleedgelegenheid maar geen douches, dat is voor de meesten geen probleem. Aanmelden kan vanaf een uur voor de start in Dorphuis It String in Boksum. Kom zoveel mogelijk op de fiets er is namelijk beperkte parkeerruimte in het dorp.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.