19e Berenloop met veel toppers aan de start

Negentiende Berenloop Terschelling:

Zowel landelijke als regionale top aan de start

WEST-TERSCHELLINGOp zaterdag 7 en zondag 8 november staat het hele eiland Terschelling weer in het teken van hardlopen: met op zaterdag Kleintje Berenloop als opmaat en op zondag de halve en hele marathon als hoofdprogramma belooft het weer een sportief, spannend en sfeervol hardloopweekend te worden. Bijzonder dit jaar is dat er door deelname van het Team Distance Runners diverse landelijke toppers – zoals Michel Butter en Inge de Jong – aan de start staan.

Met bijna 5.000 lopers (4.200 op de halve en 700 op de hele marathon) aan de start is het maximale aantal deelnemers op de Berenloop ook dit jaar weer bereikt. Het betekent dat het eiland tijdens het Berenloopweekend wordt overspoeld met meer dan 10.000 lopers en hun  supporters.

Kanshebbers
Op de hele marathon doet de winnaar van vorig jaar Iwan Kamminga weer mee. Hij neemt het op de hele afstand o.a. op tegen Jan Venhuizen, de nummer twee van vorig jaar, en de altijd sterk presterende regiotoppers Ben Stellingwerf, Barry Bronsema en Franke Smidtstra. Bij de dames is Ylona Kruis de topfavoriete, in juni nog winnares van de Marathon van Sneek.

Op de halve marathon staat zowel bij de dames als bij de heren een sterk deelnemersveld aan de start. Meervoudig winnaar Erik Negerman staat ook dit jaar aan de start. Concurrentie kan hij niet alleen verwachten van de regionale lopers Jan Stuursma en Riekele Kobus, maar zeker ook van de lopers van het Team Distance Runners, dat met een sterke delegatie afreist naar de Berenloop. Zo staan Michel Butter, Ronald Schröer, Ambroise Uwiragye en Pip Tesselaar aan de start, na op 18 oktober jl. nog diep te zijn gegaan bij de Amsterdam Marathon. De vraag is in hoeverre ze zijn hersteld om op Terschelling mee te kunnen doen om de ereprijzen.

Ook bij de dames belooft de halve marathon een spannende wedstrijd te worden. Zo staan de nummers een, twee en drie van vorig jaar, Immy-Auck Kersbergen, Reina Visser en Jessica Oosterloo ook dit jaar aan de start. Ook doet Jacelyn Gruppen mee, die afgelopen weekend met 35.42 uitstekend presteerde op de 10 km tijdens de Holterbergloop. Van Team Distance Runners loopt o.a. voormalig winnares Inge de Jong mee, die in Amsterdam nog haar pr op de marathon verbeterde tot 2:37:08 en daarmee snelste Nederlandse werd.

Kleintje Berenloop
Op zaterdagochtend 7 november wordt voor de derde keer Kleintje Berenloop georganiseerd. Met ruim 900 deelnemers op de 5 en 10 kilometer is het inmiddels een geheel eigen evenement geworden. De route loopt door het prachtige bos- en duingebied achter West-Terschelling. De start is om 10.30 (5km) en 10.40 (10km) bij Hotel Boschrijck. Na afloop kan er worden genoten van live muziek en is er voor de deelnemers gratis koffie met pondkoek. Als herinnering ontvangen de lopers – hoe kan het ook anders – een klein knuffelbeertje.

Jeugdloop
Het is iedere keer weer een feest om te zien: de jeugdloop op zondagochtend 8 november met verschillende starts vanaf 10.00 uur.

Meer informatie over de Berenloop vindt u op www.berenloopterschelling.nl.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.