20-11 MorraRun voor KiKa in Hemelum

MORRA RUN VOOR KIKA

a3-poster-defOp zondag 20 november 2016 wordt voor de 7e keer de Run voor Kika georganiseerd in samenwerking met AV Horror uit Sneek. Wederom is de startlocatie in het centrum van Hemelum, op het gezellige terrein van Zeilschool De Morra. Verdeeld over 3 routes met start en finish bij de voormalige Zuivelfabriek, zetten hardlopers zich in voor een goed doel: Kika. Er is keus uit 3 afstanden: 5km, 10km en de zogenaamde 10mijl (16.1km). De deelnemersaantallen stijgen elk jaar flink, er worden meer dan 500 deelnemers verwacht; daarmee is het één van de meest populaire hardloopevenementen van de Friese zuid-westhoek.

Vorig jaar liepen ze een bedrag bij elkaar van ruim € 4.000, dit jaar wordt een record donatie aan Kika verwacht!

Heeft u alvast zin om te trainen voor de Morra run voor Kika 2016 in Hemelum? Noteer dan alvast in de agenda: Zondag 20 november 2016. U kunt zich alvast inschrijven voor deze loop op www.inschrijven.nl

Het parcours is grotendeels gelijk aan vorig jaar, met uitzondering van de 5km route, die ditmaal tussen Hemelum en Bakhuizen loopt. Kenmerkend voor de 3 routes zijn een mix van bos, heuvels (gaasten) en water in dit unieke stukje Friesland!

De 10 Engelse Mijlen en de 10 km: (Start om 13.30 uur)

De 16,1 km en de 10 km. starten in Hemelum en gaat via Bakhuizen over de gaasten en via het Flinkebosje langs het meer de Vogelhoek naar het Johan Friso aquaduct.

De 10km gaat dan langs het meer de Morra terug naar Hemelum. De 10mijl route maakt nog een lus door Koudum, achter Hotel Galamadammen en via de molen van Koudum retour naar het aquaduct en met finish in Hemelum. Parcours zijn nagemeten met GPS. Het parcours is licht heuvelig en afwisselend, over gaasten rond Bakhuizen, door het aquaduct en de gaast van Koudum en langs de Gaasterlandse bossen en meren.

De 5 km: (Start om 14:00 uur)
De 5 km doorloopt hetzelfde parcours als de 10km en 10mijl over de eerste 3km, echter gaat bij de Wite Burgh terug naar Hemelum en via Het Fort naar Zeilschool De Morra.

Er zijn op de routes 2 verzorgingsposten, één op 5km en één nabij het aquaduct (op 8km/14km). Deze unieke route gaat over kleine paadjes langs de waterkant, door het natuurgebied van het Fryske Gea.

Ook de netto opbrengst van 2015 zal gedoneerd worden aan Kika (Kinderen Kankervrij).

* Inschrijving ter plaatse vanaf 11.00 uur in Zeilschool de Morra of vooraf via inschrijven.nl
* 5km € 5,00, 10km € 6,00 en 16,1 km € 7,00 (voorinschrijving) en € 1,00 extra bij inschrijving ter plaatse.
* Verzorging: Ja; 2 posten bij de 10 km en 3 posten op de 16,1 km.
* Parcours is nagemeten met GPS en afstandmeten.nl
* Kleedruimtes aanwezig
* Parkeergelegenheid: Ruim voldoende rond de Zeilschool in Hemelum of in de dorpskern
* Douches: 4 mannen en 4 vrouwen douches in de Zeilschool (gratis)
* Bouillon, krentenbol, sportdrank bij de finish voor alle deelnemers
* Prijzengeld: bos bloemen voor de snelste 3 dames en heren per afstand
Deelname op eigen risico. De uitslagen zijn te vinden op de site uitslagen.nl.
Meer info: www.morrarun.nl – www.avhorror.nl – www.facebook.nl/morrarun

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.