2/11 De Berenloop op Terschelling

Achttiende Berenloop Terschelling

Berenloop_logo

Combinatie van sfeer en strijd
Het was voor de deelnemers aan de Berenloop vorig jaar een enorme teleurstelling: door het verwachte slechte weer moest de Berenloop voor zowel de hele als de halve marathon worden afgelast. Des te meer reden voor de organisatie om er dit jaar bij de achttiende Berenloop op zondag 2 november een fantastisch loopfeest van te maken.

Gelukkig heeft de afgelasting van vorig jaar geen invloed gehad op de deelnemersaantallen: met bijna 5.000 lopers (4.200 op de halve en 700 op de hele marathon) is het maximale aantal deelnemers ook dit jaar weer bereikt.

Kleintje Berenloop
Op zaterdagochtend 1 november wordt voor de tweede keer Kleintje Berenloop georganiseerd. Met 5 of 10 kilometer is het een leuke ‘opwarmer’ voor het echte werk op zondag, maar natuurlijk ook prima geschikt voor degenen die een halve marathon (nog) te ver vinden. De start is om 10.15 uur bij Hotel Boschrijck. Na afloop kan er worden genoten van live muziek en is er voor de deelnemers gratis koffie met pondkoek en als herinnering – hoe kan het ook anders – een klein knuffelbeertje. Ook wanneer je niet meeloopt, ben je van harte welkom en is er genoeg te beleven. En mocht je toch nog mee willen doen: er is op de dag zelf ook nog de mogelijkheid om in te schrijven.

Toppers
Op de hele marathon doet top-favoriet Iwan Kamminga weer mee. Twee weken geleden stond hij nog aan de start van de Eindhoven Marathon waar hij met 2 uur en 25 minuten beste Nederlander werd. De vraag is of hij voldoende hersteld is om ook op Terschelling een topprestatie neer te zetten. Hij neemt het op de hele afstand o.a. op tegen de altijd sterk presterende Jan Venhuizen, die twee jaar geleden nog de hele afstand op zijn naam wist te schrijven. Bij de dames staat meervoudig winnares Mariska Kramer-Postma na jarenlange afwezigheid weer aan de start. Op de halve marathon staat zowel bij de dames als bij de heren een sterk deelnemersveld aan de start. Meervoudig winnaar Erik Negerman is de grote kanshebber voor de overwinning. Zijn grote concurrent is Ben Stellingwerf, in mei van dit jaar nog winnaar van de loodzware Vuurtorenloop op Vlieland. Verder staan aan de start de Friese toppers Douwe Nauta, Paul Geertsema en Willem de Boer. Ook bij de dames belooft de halve marathon een spannende wedstrijd te worden. Zo staat vrijwel de complete  Friese damestop aan de start: Jessica Oosterloo, Immy Auck Kersbergen en Yvonne Kassenberg, de winnares van twee jaar geleden. Ook de nummer twee van twee jaar geleden, Reina Visser, staat aan de start.

Lezing Hans Koeleman
Op zaterdagmiddag 16.00 uur is er in de NH-kerk aan de Boomstraat een lezing van Hans Koeleman. De toegang is gratis. Hans Koeleman leest voor en vertelt over zijn boek ‘Het blauwe uur’, waarin zeven hardlopers op een vroege morgen aan de voet van de grootste duin van Nederland staan. Vier uur later komen ze via dezelfde duin de bewoonde wereld weer in. In de tussentijd hebben ze hardgelopen, in het donker en in stilte. Hans Koeleman is tienvoudig Nederlands hardloopkampioen en nam deel aan de Olympische Spelen van Los Angeles en Seoul. Vroeger liep hij om het hardst, nu loopt hij het liefst extreem lange en langzame duurlopen. Koeleman is een veelgevraagd spreker en publiceerde eerder in Runner’s World Magazine.

Jeugdloop
Het is iedere keer weer een feest om te zien: de jeugdloop op zondagochtend 2 november met verschillende starts vanaf 10.00 uur.

Meer informatie over de Berenloop in het algemeen en over de extra activiteiten in het bijzonder vindt u op www.berenloopterschelling.nl.
Meer informatie op www.terschellingmarathon.nl of bij Jouke Valk, tel. 06-30060618, e-mail info@terschellingmarathon.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.