21/3 Bonifatiusloop Dokkum

dokkumbonifatiusloopIeder  jaar wordt de mooiste loop van het Noorden georganiseerd, voor hardlopers en wandelaars. Op 21 maart 2015 gaat alweer de veertiende editie van start. De wandeltocht kent twee afstanden: 10 km en 24,5 km. De deelnemers aan de loop kunnen kiezen uit drie afstanden: 5 km, 10 km en de halve marathon (21,1 km).

Wedstrijdsecretariaat Het wedstrijdsecretariaat bevindt zich in de Bonifatiuskapel. Hier vindt de inschrijving plaats en kun je terecht voor vragen. De kapel is vanaf sporthal de Doelstien lopend te bereiken. Loop richting centrum / Bonifatiusbron.

Omkleden en douchen Omkleden en douchen kan in sporthal de Doelstien aan de Woudweg. Trainingspakken en tassen kunnen bij de start, in de kapel, worden achtergelaten. Waardevolle spullen kunnen in de kapel worden afgegeven. Toiletten Bij start en finish zijn voldoende mobiele toiletten aanwezig. In de kapel zijn geen toiletten opengesteld. Wildplassen rond de startlocatie is ten strengste verboden. Afval Afval natuurlijk in de daarvoor bestemde afvalbakken.

Start  De start van de halve marathon is om 14.00 uur, die van de 10 km om 14.10 uur en van de 5 km om 14.20 uur. In 2015 worden de deelnemers aan de Bonifiatiusloop voor de veertiende maal door het historische centrum van Dokkum gevoerd. In 2002 werd dit unieke hardloopevenement na een jaar van voorbereiding voor het eerst gehouden. Rudie van der Lelie uit Jubbega wist de eerste wedstrijd op zijn naam te schrijven.

Sindsdien is de Bonifatiusloop uitgegroeid tot een evenement van formaat, waar ruimte is voor iedere deelnemer. Dit is terug te zien in het aantal aanmeldingen, dat ieder jaar toeneemt. Zowel geoefende hardlopers, recreanten en scholieren nemen enthousiast deel. De deelnemers aan de Kidsrun laten zich daarbij niet alleen sportief van hun beste kant zien, zij sponsoren met hun deelname de Stichting Clowns 4 Care.

Verzorging  Voor de deelnemers is er bij de start/finish een verzorgingspost. Op het parcours zijn verzorgingsposten aanwezig. Voor de 5 km en 10 km is er één verzorgingspost (na 4 km). Voor de halve marathon zijn er drie verzorgingsposten (4 km, 11 km en 16 km). Op de verzorgingsposten word je  lauw water en sportdrank en stuk banaan aangeboden. Na de finish is er vruchtendrank, bouillon thee en fruit aanwezig.(SV Frieslandverzorging). Bij de start en finish en op het parcours is EHBO aanwezig.

Startschot Het startschot wordt gelost door een bekende Fries of Friezin. Speaker De heer Jan Kooistra zal alle lopers op zijn unieke wijze over de streep loodsen. Herinnering Iedere deelnemer ontvangt na afloop een unieke herinnering.

Champion chip Vergeet niet bij de finish de huurchip in te leveren. Klik hier voor een beschrijving hoe de chip te bevestigen. Tijdregistratie vindt plaats via de gele ChampionChip. Je kunt bij voorinschrijving voor € 2,00 een chip huren of kopen voor €32,00.  Let erop dat je de huurchip direct na de finish weer inlevert of terugstuurt vóór 13 april naar: Brokmui 61, 9101 EW, Dokkum. Wanneer wij de huurchip na 6 april niet hebben ontvangen, gaan wij ervan uit dat je de chip wilt houden en incasseren wij éénmalig een bedrag van €30,00. Je kunt de chip dan gebruiken bij andere loopevenementen.

Prijsuitreiking  De prijsuitreiking vindt, voor alle afstanden, plaats direct na het finishen van de nummers 1, 2 en 3. Prijzengeld In prijzengeld Bonifatiusloop 2015 staat een overzicht van de wedstrijdcategorieën en het bijbehorende prijzengeld.

Uitslagen en foto’s De uitslagen staan vanaf 18:00 uur op de website van de Bonifatiusloop: Bonifatiusloop.nl. Verder worden de uitslagen vermeld op www.svfriesland.nl en www.uitslagen.nl. Via uitslagen.nl kunt u vanaf 18:00 uur ook uw finishfoto downloaden en uw finishvideo bekijken. Foto’s die tijdens de wedstrijd zijn gemaakt worden ook op genoemde websites geplaatst.

Eigen risico en verantwoordelijkheid Iedere deelnemer loopt op eigen risico en voor eigen verantwoordelijkheid. De organisatie aanvaardt t.o.v de deelnemers geen enkele aansprakelijkheid, van welke aard dan ook. Verzekering is een zaak van de deelnemers zelf. Bij onverhoopte afgelasting vindt geen restitutie plaats.

21 maart 2015 van 12.00 tot 13.30 uur inschrijven in de Bonifatiuskapel. Houd er rekening mee dat het dan druk kan zijn. Het inschrijfgeld  €10,00 voor alle afstanden.  Iedere deelnemer ontvangt een leuke herinnering.

Wandelen Zesde editie van de Bonifatius Wandeltocht

In de prille ochtend, ruim voor de hardlopers van start gaan, vertrekken de wandelaars in alle rust voor hun tocht over 24,5 kilometer. Later in de ochtend vertrekken de wandelaars voor de 10 kilometer. De wandelaars op de langste afstand lopen door Dokkum en het buitengebied richting de Friese wouden. Onderweg zijn op diverse locaties verzorgingsposten ingericht en op enkele rustposten is er muzikale omlijsting. De organisatie van de wandeltocht is in handen van de Bonifatiusloop. Starttijd 24½ km 8.30-9.00  de 10 km start 10.00-10.30 uur. boninafiuskapel

Een geslaagd evenement is alleen mogelijk met inzet en enthousiasme van vrijwilligers. De organisatie van de Bonifatiusloop steunt op een groep mensen die het evenement een warm hart toe dragen. Vrijwilligers, verkeersregelaars, beheerders Bonifatiuskapel, sponsoren, politie, gemeente Dongeradeel, gemeente Dantumadeel, gemeente Kollumerland, SV Friesland/Jan Kooistra, Iwan Oprins, EHBO, loopgroep Hugo Veenker en loopgroep Dokkum maken dit succes mogelijk.

RTL Telekids komt zaterdag naar de Kabelnoord KidsrunDokkum – RTL Telekids komt op zaterdag 21 maart aanstaande naar de Kabelnoord Kidsrun in Dokkum! Van 11.30 uur tot 14.30 uur pakt RTL Telekids uit met een swingende discoshow bij de Bonifatiuskapel aan het parcours van de Kabelnoord Kidsrun. Kom jij ook? De RTL discoshow is gratis voor iedereen en je maakt kans op leuke prijsjes. De Kabelnoord Kidsrun is onderdeel van de Bonifatiusloop. Maar liefst 250 basisschool leerlingen uit groep 1 t/m 8 uit Noordoost Friesland hebben zich al ingeschreven en rennen mee tijdens de Kabelnoord Kidsrun. Hiermee halen ze geld op voor de goede doelen: Stichting Anak & Clowns4Care. De Telekids Discoshow is een 3-uur durende all-in show waarin de speciale Telekids kinder-DJ de kinderen laat dansen, zingen en springen op de allerleukste muziek. Tijdens de show zijn er Telekids spelletjes waarbij er originele Telekids prijzen te winnen zijn. Naast de DJ zijn er ook twee Telekids promomeiden die meedansen met de aanwezige kinderen. Ook zin in een swingend feestje? Kom aanstaande zaterdag naar Dokkum!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.