22-8 De Golleloop in Wirdum


SV Friesland is in deze corona tijd al weer vanaf 1 juli actief in het organiseren van prestatielopen. Vijf lopen organiseerden ze in Oude Willem; de Hoeve aan den Weglopen met gemiddeld 100 lopers aan de start. Dit ook in Stiens en Lekkum en onlangs de Twirreloop in Wytgaard met 240 lopers aan de start.

Het kon na 1 juli weer op voorwaarde dat men zich aan de regels houdt. Opgesteld door KNAU, NOC/NSF samen met het RIVM. Dat betekende veel aanpassingen, meer vrijwilligers en 1½ meter in achtneming. De lopers houden zich er keurig aan. Wetende dat als ze dit niet doen het afgelopen is met het organiseren van prestatielopen.
Men moet zich van te voren opgeven via www.svfriesland.nl. Men kan zaterdagmorgen dan het startnummer afhalen vanuit de speciaal daarvoor gemaakte corona proof aanhangwagen. Ook kan men het formulier downloaden en thuis invullen of mondeling maar dat kost tijd. Dat voorinschrijven wordt steeds beter en dat is goed voor een vlotte organisatie. Vanaf 9.00 uur is er eenna inschrijving.

HuibJan Imbens is hier de organisator en hij zet de routes uit. Regelt de vrijwilligers en zorgt in de Golle dat er looplijnen zijn aangebracht. Voor er in en achter er uit. Er worden 150 lopers verwacht, onderweg zijn twee drinkposten en na de finish is ook een verzorgingspost. Er is geen kleed-/douchegelegenheid! De start is zaterdag 22 augustus 2020 om 11.00 uur.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.