22/1 Tien Engelse Mijlen van St. Annaparochie

Na de succes met de eerste loop in het nieuwe jaar voor de SV Friesland, de Be Quickloop in Dokkum met 304 deelnemers, staat het volgende loopevenement op de hardloopkalender die ze gaan organiseren. De 10 Engelse mijlen van Sint Annaparochie op zondag 22 januari. Dit wordt de 2e editie en nu kan men beschikken over de gehele Sporthal de Bildthal in St.-Anna met voldoende kleed  en douchegelegenheid. Ook hier worden een paar honderd lopers aan de start verwacht.

Jan v.d. Hoek, zelf een fanatiek hardloper,  heeft een mooi parkoers uitgezet met verschillende afstanden, 2-5-10 en 16 km dus voor elk wat wils en onderweg verzorging. Iedere kilometer wordt aangegeven op de weg of met een bordje naast de weg. De inschrijving is vanaf 9.30 uur in de kantine van de sporthal de Bildtse Slag Hartman Sannesstraat 9 9076 EB in St. Annaparochie. Graag gepast geld meenemen en het inschrijfformuliertje volledig invullen dat bevorderd de snelle doorstroom bij de inschrijving.

De start is om 11.00 uur voor de 5-10-16.1 km. De 2 km jeugdloop start 11.10 uur. De starten finishstreep staat voor de sporthal, hier is ook de eindverzorgingspost ingericht. Met thee, vruchtendrank, bouillon en fruit. In de sporthalkantine is er snert etc. verkrijgbaar. Het inschrijfgeld is € 5,50 met herinnering, wie voor organisatiekosten wil lopen betaald € 3,50 en de jeugd € 2,50 Voor de jeugdloop zijn er prijzen voor de snelste drie aankomende bij de jongens en meisjes. Ook krijgt de jeugd altijd een medaille.
Bij de start/finish staan marathonklokken waar de gelopen tijd vanaf is te lezen, de jury noteert de tijden en nummers deze uitslagen zijn te vinden op www.svfriesland.nl de website van de organiserende vereniging.

Voor de deelnemers is er een folderpakket beschikbaar met de gegevens van de lopen die de SV Friesland organiseert en informatie www.hardlopendnederland.nl de hardloopkalender van Noord Nederland en met  een weblink naar de 80 loopgroepen in het Noorden. Er zijn geen prijzen te winnen voor de snelste lopers, uitgezonderd de jeugd,  omdat dit een recreatieloop is waar de recreant centraal staat. Wel zijn er prijzen te winnen in de gratis loterij op startnummer. Het White Angels Verkeersregelaars Team bewaakt de oversteekplaatsen. Waardevolle voorwerpen kunnen bij de inschrijving worden afgegeven, worden voorzien van sticker met startnummer in de kluis opgeborgen en kunnen na afloop bij het tonen van het startnummer weer worden afgehaald. Deze loop wordt georganiseerd onder de vlag van de Nederlandse Atletiekunie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.