22/10 Tussen Slik en Zand Wandeltocht op Ameland

Tussen Slik en Zand

Tussen Slik en Zand

Eerste editie van Tussen Slik en Zand, wandelevenement op Ameland op zaterdag 22 oktober 2011

Op zaterdag 22 oktober organiseert Stichting Sportpromotie Ameland de 1e editie van het
wandelevenement Tussen Slik & Zand. Wandelen over Ameland in de prachtige natuur tussen Wad en Noordzee met afwisselende routes van 10, 17 en 25 km. De start en finish van de tocht is in het sfeervolle dorp Nes. Op dit moment hebben zich al ruim 500 deelnemers aangemeld. De online inschrijving sluit op 16 oktober maar wandelaars kunnen zich ook nog te plaatse aanmelden.
Centraal thema tijdens het evenement is Waddenzee Werelderfgoed. De wandelaar als onderdeel van dit erfgoed kan tijdens de tocht belangrijke natuur- en cultuurwaarden zien, voelen en beleven. Bedoeling is de deelnemers de diversiteit, de ongereptheid en de dynamiek van het gebied te laten ervaren en duidelijk te maken waarom deze waarden voor nu en de toekomst bewaard moeten blijven. Onderweg wordt ingezoomd op zogenaamde erfgoedbakens die beschreven worden in een fraai routeboekje.
De routes voeren over wegen, paden en trails die via de wadkant, bos, duinen, het dorp Ballum en het strand weer terug voeren naar Nes. De samenwerking met de verschillende natuurpartijen en met name het Natuurcentrum Ameland is van groot belang geweest voor het tot stand brengen van dit bijzondere evenement. Samenbrengen van kennis en ervaring op gebied van natuur en cultuur in combinatie met een sportief evenement
heeft ons inziens een prachtige mix opgeleverd.
Tijdens het evenement is op het kerkplein in een Nes, waar ook de start en finish is, een WandelExpo met informatiestands van de verschillende betrokken partijen en sponsoren. Het geheel zal muzikaal worden omlijst door optredens van diverse straatmuzikanten in het centrum van Nes en door de Amelander Juttersvrouwen bij de start.
Het avondprogramma in het Natuurcentrum Ameland heeft als hoofdmoot het optreden van de bekende bioloog en publicist Midas Dekkers die in zijn originele en persoonlijke stijl zijn licht zal laten schijnen op Tussen Slik en Zand. Voor deze presentatie zijn een beperkt aantal kaarten beschikbaar.
Geniet van Ameland, gastvrij, actief en gezond, onderdeel van het Werelderfgoed ontstaan door en gelegen tussen Slik en Zand!
Tussen Slik en Zand

Tussen Slik en Zand

Programma

Vrijdag 21 oktober
18:00 – 21:00 uur Inschrijfbureau geopend voor aanmelden, informatie en na-inschrijven (VVV Ameland)

Zaterdag 22 oktober
09:00 – 11:00 uur
Inschrijfbureau geopend voor aanmelden, informatie en na-inschrijven (VVV Ameland)
09:45 – 11:00 uur
Optreden Amelander Juttersvrouwen bij start van de wandeling (Kerkplein in Nes)
10:00 – 11:00 uur
Start van de verschillende afstanden Tussen Slik en Zand (Kerkplein in Nes)
10:00 – 17:00 uur WandelExpo (Kerkplein in Nes)
12:00 (ca) Finish eerste deelnemers (Kerkplein in Nes)
12:00 – 17:00 uur Straatmuziek in centrum Nes mmv Glass Union, Band Lima, Band Close to Home, Band Gitareon, B.E.K.A.F
17:00 (ca) Finish laatste wandelaars
20:30 – 22:30 Avondprogramma Natuurcentrum Ameland
 Ontvangst
 Inleiding over Waddenzee Werelderfgoed
 Presentatie Midas Dekkers over Tussen Slik en Zand
 Napraten en mogelijkheid tot bezichtigen Natuurcentrum
22:30 Muzikale afsluiting Nescafe mmv Glass Union
*Voor het Avondprogramma in het Natuurcentrum zijn beperkt aantal plaatsen beschikbaar u moet zich hiervoor apart aanmelden via info@tussenslikenzand.nl.

Aanvullende informatie over het evenement en organisatie is te vinden op www.tussenslikenzand.nl
Voor accreditatie, persmateriaal en ondersteuning, gelieve contact op te nemen met: Stichting Sportpromotie Ameland Casper van de Kamp Tel. + 31 646351852 info@tussenslikenzand.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.