22/12 Molenloop in Froubuurt

30e MOLENLOOP FROUWBUURT OP ZATERDAG 22 DECEMBER.

Molenloop Al meer dan 32 jaar organiseert de SV Friesland uit St.-Jabik hardloopwedstrijden en prestatielopen voor jong en oud over diverse afstanden. Enkele lopen bestaan al 30 jaar zoals de Molenloop in Froubuurt. Over 5-10-15-21.1 km start 11.00 uur. Kosten € 4,00 met medaille € 6,00

De eerste lopen gingen van start bij de VV CVO in Vrouwenparochie. Toen daar het probleem ontstond dat er voetbalwedstrijden waren op het moment dat de Molenloop werd georganiseerd is SV Friesland verhuist naar Oudebildtzijl omdat Ouwesyl naast de voetbalclub ook een gymnastiekgebouw heeft staan waar de lopers douchen en verkleden konden ook als Ouwesyl moest voetballen. In de kantine kon men dan iets te eten en drinken halen.

Nu organiseert men al weer vele jaren vanuit Froubuurt waar ze terecht konden bij Sportcentrum de Buurfrou hier is beperkte douchegelegenheid maar kleedgelegenheid genoeg voor een paar honderd hardlopers die zaterdag 22 december zich zullen aanmelden voor deze jubileum editie.

De route over Froubuurt, Froubuurstermolen en dan via een stukje spoordyk bij station Froubuurtstermolen en de Camping Roos langs de Leijstervaart naar Oude Leije en naar Ouwesyl.
Hier bij café Het Grauwe Paard gaan de 10 km lopers terug naar Froubuurstermolen langs de Leijstervaart en via de Oude Spoordyk naar de finish bij De Buurfrou.
De halve marathonnners krijgen hier ook verzorging met warm drinken en gaan rechtdoor over een stuk Oudebildtdijk naar de Nieuwebildtdyk en Nieuwesyl, hier via de Koedyk richting Hallum terug naar Ouwesyl en dan ook langs de Leijstervaart en Oude Spoordyk naar De Buurfrou.
De 16 km gaat in Ouwesyl meteen naar Nieuwesyl en via de Koedyk terug naar Ouwesyl en langs de Leijstervaart en Ouwe Spoordyk naar de finish.

Hier bij de finish staat warme bouillon, thee, vruchtendrank en fruit klaar voor al de deelnemers. Bauke heeft snert voor de liefhebbers in de kantine van sportcentrum de Buurfrou.
De jury noteert de nummers en tijden en deze uitslag komt met verslag en foto’s op de site www.svfriesland.nl EHBO is aanwezig en in de SV Frieslandbus zit een AED die men hoopt nooit te hoeven te gebruiken.

Jan v.d.Hoek en Jan Kooistra regelen het pijlen van het parkoers en de verzorging onderweg met warm drinken. Mocht het te glad zijn op het fietspad langs de Leijstervaart en Oude Spoordyk dan is er een alternatieve route.
DJ Chris uit St.-Anne zorgt voor bij de finish voor passende muziek. Er komt een start/finishboog te staan en verwarmde tenten na de finish voor Jury en deelnemers.

Parkeerruimte genoeg naast het sportcentrum waar vanaf 10.00 uur de inschrijving is.
Deelname staat open voor iedereen lid of geen lid van bond of sportclub. Een mooie gelegenheid voor voetballers in de voetbalstop hun spieren in conditie te houden.

SV Friesland verwacht ruim 200 deelnemers, deze loop is een mooie voorbereiding op de Oudejaarsloop die een week later wordt gehouden in Marrum, ook hier is SV Friesland bij de organisatie betrokken. Op Oudejaarsdag is er dan nog de Oudejaarscrossloop in het Leeuwarderbos nabij de vliegbasis, hier is na afloop glühwein, oliebollen en poeiermelk na de finish.
Zie voor de actuele hardloopkalender NoordNederland www.hardlopendnederland.nl meer dan 80.000 bezoekers per jaar.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.