22/2 Siepelloop in Menaldum

SiepelloopNa twee zaterdagen met slecht weer, 8 februari Kleine Wielenloop met veel regen en 15 februari Acht van Langezwaag met stormachtige wind, hoopt de SV Friesland 22 februari de Siepelloop in Menaldum met beter weer te organiseren.

Vorig jaar organiseerde men de 1e Siepelloop na tientallen jaren de Eenhoornloop te hebben georganiseerd. Enkele hardlopers zouden het wel eens leuk vinden een loop te lopen over Dronrijp, Deinum en Marssum, alle drie dorpen met een Siepel op de toren, vandaar de Siepelloop.

Aanstaande zaterderdag dus de 2e editie, de start is in bij de Roelingahal op Schatzenburg, deze accommodatie zit aan de Rypsterweg 23, 9036 JE in Menaldum. Een prima en ruime accommodatie met parkeerruimte, voldoende kleed-douchegelegenheid en een heel gezellige kantine.

In het Eetcafé Horeca Schatzenburg is de inschrijving vanaf 9.30 uur tot 10.50 uur. De hardlopers kunnen kiezen uit 2.5 – 5.2 – 9.7 -16.3 -21 km. De start is om 11.00 uur. Het inschrijfgeld is € 4,00 maar de jeugd betaald € 3,00 en krijgt een medaille. De senioren kunnen deze na het volbrengen kopen bij Josefien haar inschrijfbureau. Voor de 2.5 km. deze gaat naar Menaldum en keert dan terug naar de finish, zijn er prijzen beschikbaar voor de jeugd van 0 tot 10 jaar, en 10 tot 13 jaar.  Voor de andere afstanden zijn er geen prijzen.

Net als vier jaar geleden mag de Protestantse Gemeente Dronrijp en omstreken ook weer deelnemen voor hun schoolproject in het buitenland. Dit keer het afbouwen van een kleuterschool in Julivci in Oekraine. Zie www.pkndronryp.nl voor de gegevens. Vrijwilligers van deze gemeente regelen zelf de inschrijving voor hun sponsorlopers.

De te lopen route wordt aangegeven met kalkpijlen, maar bij regenachtig weer met bordjes omdat de kalk oplost bij regen. Op de kruispunten waar wordt overgestoken staan verkeersregelaars van Het White Angels Verkeerregelaars Team. Ook bij de spoorwegovergang staat bewaking. De treinmachinisten weten dat de loop er is, dit is geregeld door het team.

Onderweg staan om de 5 km verzorgingsposten met lauw water en voor de 21 km lopers ook nog banaan. Na de finish staat de verzorgingswagen van SV Friesland met thee, bouillon, vruchtendrank en fruit. Na het douchen kan men in het sportcafé even nazitten, ze hebben ook siepelsoep.

De foto’s en uitslagen plus verslag komen op de site www.svfriesland.nl. Alle tijden worden handmatig genoteerd bij de finish. Het is dan ook belangrijk om het startnummer duidelijk zichtbaar te tonen. De gemeente Menameradiel en de Atletiekunie geven toestemming voor dit loopevenement.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.