22/6 Golleloop in Wirdum

SV FRIESLAND ORGANISEERT DE GOLLELOOP IN WIRDUM VRIJDAG 22 JUNI

Nog geen week na de Slachtemarathon staat al weer het volgende SV Friesland loopevenement op de hardloopkalender (www.hardlopendnederland.nl). De Golleloop in Wirdum, vorig jaar voor het eerst georganiseerd  in het kader van het festival wat al vele jaren in Wirdum wordt georganiseerd door de activiteitencommissie.
Men wilde daar graag een leuk sportevenement erbij wat voor iedereen toegankelijk is en laagdrempelig. Dus winnen is niet alleen het doel maar het deelnemen de Olympische gedachte. En hij past mooi in het Hardloopkampioenschap van Leeuwarden met lopen in Leeuwarden, Wijtgaard en Lekkum.

De start is bij het Dorpshuis De Golle hier is de inschrijving en douchegelegenheid is er bij de voetbalvereniging. Graag bij binnenkomst het inschrijfformulier invullen en gepast geld meenemen. Waardevolle voorwerpen kun je in bewaring geven.  Bij de start staat de start/finishboog en marathonklokken waarvan je de gelopen tijd kunt aflezen. Ook is hier de bekende SV Friesland eindverzorging met bouillon, thee, multivruchtendank en fruit. Ook worden hier de nummers en tijden genoteerd die de volgende dag als uitslag staan vermeld op de site www.svfriesland.nl. Ook een verslag en foto’s staat hier.

Dit keer is er een afstand van 12-7½-4½-1 km. De 12 en 4½ tellen mee voor het kampioenschap van Leeuwarden 2012 Nieuw dus de 7½ km loop. De 12-7½-4½ starten om half acht, de jeugdloop 5 minuten later. De te lopen routes zijn aangegeven met kalkpijlen bordjes. Loop op de rechterkant van de weg, deze is verkeersarm.
Het inschrijfgeld is € 4,00 voor de senioren en de jeugd tot 12 jaar mag gratis deelnemen. Wie een herinnering wil betaald € 2,00 meer en SV Frieslandleden krijgen € 1,00 korting.
De jeugdlopers krijgen altijd een herinnering en voor hen zijn er prijzen voor de eerste drie meisjes en jongens op de 1 km en 4½ km. Ondanks dat dit een voetbalavond is verwacht de organisatie veel lopers aan de start. Het evenement staat op de site van SV Friesland, Heroisme, hardlopenmettoli, hardlopend Nederland, en ook op de andere hardloopsites.
Verslagen van evenementen waar Christiaan Valk, DJ Chris, en Jan Kooistra zijn betrokken staan op hun eigen weblog/site www.ikwilparty.nl/ De Dykdravers.
Deze Golleloop in Wirdum wordt georganiseerd onder de vlag van de Nederland Atletiekunie en is dus een officieel hardloopevenement. Toegankelijk ook voor niet leden van de bond.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.