23/2 Siepelloop – 24/2 Oerpolderloop

SV FRIESLAND ORGANISEERT SIEPEL EN OERPOLDER HARDLOOPWEEKEND.

De SV Friesland organiseert zaterdag 16 februari de Acht van Langezwaag, hun 6e loop dit jaar, het volgende weekend staan de volgende lopen op het hardloopprogramma:

23 februari de Siepelloop in Menaldum. Enkele leden hadden dit bedacht, een loop langs de drie Siepels in Dronrijp Sint Salviuskerk, Deinum Sint Janskerk en Het Poptaslot in Marssum te organiseren met deze naam. Zij zorgen voor de vrijwilligers.

Maar de hardloopkalender is vol daarom is de Eenhoornloop omgedoopt tot Siepelloop.
Deze ging ook richting Dronrijp en langs het v. Haringsmakanaal langs Deinum naar Rinsumazijl en Marssum. De nieuwe route gaat door het dorp Dronrijp richting Hatzum en dan binnendoor naar Deinum en Marssum. Men moet wel over bruggen maar met een beetje geluk blijven die dicht en anders zullen ze even moeten wachten. De kortere afstanden hoeven hier niet langs.

Lopers kunnen kiezen uit 2½ -5 -10-16-21 km. Start om 11.00 uur vanaf Schatzenburg waar in de sporthal de Roelingahal het omkleden en douchen kan en inschrijven in het sportcafé dat kan van 9.30 uur tot 10 minuten voor de start. Er is onderweg en na de finish warm drinken, vruchtendrank en fruit. In de kantine koffie, snert, snacks etc. EHBO compleet met AED is bij de start/finish aanwezig.

Deze loop telt mee voor de SV Friesland competitie waar enkele honderden deelnemers worden verwacht. Iedereen mag deelnemen, een lidmaatschap van sportbond of vereniging is niet nodig. Voor vier euro mag je meelopen, wie een herinnering koopt deze na het volbrengen van de loop. SV Friesland wil iedere deelnemer een aardigheidje meegeven.

Oerpolderloop in het Heidenskip

Zondags organiseren ze de Oerpolderloop in het Heidenskip, een loop over 7 en 15 km. Voor deze loop kan iedereen zich van te voren aanmelden via www.inschrijven.nl dat hebben inmiddels 125 lopers gedaan, zij zijn verzekert van een hardloopshirt en wordt hun startnummer thuis gestuurd.

Een mooi landelijk parkoers waar 400 lopers aan de start worden verwacht. De start is bij het Dorpshuis It Swaeigat in It Heidenskip, hier is de nainschrijving, kleed- en douchegelegenheid en na afloop de prijsuitreiking. It Heidenskip zorgt voor een groot vrijwilligerskorps dank zij hun kan deze loop worden georganiseerd. Kilometerpunten staan aangegeven. De start is om 14.00 uur.

Bij deze loop doen ook wedstrijdlopers mee, Bij Folkert Outdoor & Running uit Sneek is de hoofdsponsor deze stelt de prijzen (waardebonnen) en bloemen beschikbaar. Hij geeft ook iedere loper een kortingsbon van 10% bij aankoop van sportkleding en schoenen in hun zaak in Sneek Hoogend 20/22 www.bijfolkert.nl Zij hebben deze loop ook bedacht en enkele jaar georganiseerd.

Al de deelnemers krijgen een mooi loopshirt als herinnering en een kop snert eigengemaakt door veel families in It Heidenskip. Deze krijgen een snertpakket en zorgen voor een pan heerlijke snert. Zondagmorgen zie je dan ook mensen met pannen snert naar het dorpshuis gaan. De opbrengst hiervan, de kosten zijn verrekend in het inschrijfgeld, zijn voor het dorpshuis. Ook de vele vrijwilligers worden niet vergeten, zij zorgen er voor dat de auto’s op de juiste plaats worden geparkeerd en de weg veilig blijft voor de hardlopers. Janke v.d. Schaaf de fotografe van SV Friesland weet alles goed in een fotoreportage vast te leggen en staat ’s avonds al op www.svfriesland.nl

SV Friesland hoopt dat de lopers zich zoveel mogelijk van te voren inschrijven dan weten ze ook hoeveel snert en shirts er moeten komen. Dit wordt de 5e editie, veel toppers liepen hier al mee.

De site www.hardlopendnederland.nl heeft de hardloopkalender noord Nederland actueel, nieuw is dat men hier ook je loopbelevenissen kunt publiceren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.