24-8 Visser-ijdagenloop Harlingen

VisserijdagenloopHARLINGEN – In het kader van de 57e Visserijdagen in Harlingen (georganiseerd door de Stichting Visser-ijdagen Harlingen) wordt er op de woensdagavond traditioneel de Visserijdagenloop georganiseerd vanaf de Waddenhal (Westerzeedijk 15). Deze startlocatie is geregeld door bestuurslid Ynze Braaksma van de Stichting. Hier is in de kantine de inschrijving -vanaf 17.30 uur- en is er voldoende kleed-/douchegelegenheid.
SV Friesland organiseert deze loop voor de 29e keer. De te lopen afstanden: 5-10.1-16.7 km en de start is om 19.00 uur. Nieuw is dit jaar een nieuwe route voor de 5 km lopers. Uitgezet door Anita en Jan v.d. Wal (zelf ook fanatieke sporters). Dus geen loop meer met een keerpunt langs de zeedijk. Door deze verandering verwacht de organisatie nog meer dan de ruim 300 lopers die zich altijd al melden voor deze loop. De 10 en 16 km routes blijven gelijk. Dus langs de dijk over de hoge brug “De Halsbân” -op zich al een flinke uitdaging- en via Kimswerd terug naar de finish via de Kimswerderweg en t’Balklân.
Bij de brug en bij Kimswerd staat een verzorgingspost met bekertjes water. Na de finish zoals bij alle lopen van SV Friesland; eindverzorging met bouillon, thee, vruchtendrank en fruit. De tijdjury noteert de startnummers en tijden. Deze uitslag staat de volgende dag op de site.  Ook de link naar fotoreportages komen hier op. 

Het inschrijfgeld is € 5,00 (voor de organisatiekosten), wie een medaille wil kan die na afloop kopen bij Josefien. Dankzij de inzet van Wijbren Visser, hij is helaas onlangs overleden, zijn er nu ook weer veel prijzen in de gratis verloting op startnummer en heeft JUMBO Kooistra Harlingen weer voor iedere deelnemer en vrijwilligers een tas met lekkernijen beschikbaar gesteld. De naam van de loop is verandert in Visser-ijdagenloop ter nagedachtenis aan de man die zoveel jaren voor prijzen zorgde bij deze loop. Hij is 93 jaar geworden. Zijn dochter Fenny zal gevraagd worden om het startschot te lossen. Zij was samen met Herman Geritz een grote steun voor Wijbren.

Visserijdagen HarlingenParkeren kan op het parkeerterrein bij het standbeeld van de Stenen Man, Caspar de Robles aan de zeedijk maar verder is er ook nog parkeerruimte. Het geluid bij start en finish wordt verzorgd door Christiaan Valk uit St.-Annaparochie. In Kimswerd en bij de 5 km loop staan verkeersregelaars. De routes zijn aangegeven met kalkpijlen, mocht het regenen dan staan er bordjes langs de weg.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.