24/12 Gaasterlan Run in Balk

Gaasterlan Run

Website

GaasterlanRun

BALK – Na een aantal succesvolle Wilgenlopen moest de organisatie vanwege problemen tot twee keer toe besluiten dat de wintercross rond de Balkster voetbalvelden niet door kon gaan. Jammer, maar het kon niet anders. Er zal dit jaar opnieuw een winterloop vanaf de Wilgen worden georganiseerd, maar wel onder een nieuwe naam en met een andere opzet.

Vond de Wilgenloop plaats op de velden en in het park van Balk, de Gaasterlanrun krijgt een geheel vernieuwd parcours. Er is gekozen voor twee parcoursen, het eerste voor een loop van 8 kilometer, het tweede kent een lengte van 15 kilometer, beide voor zowel de heren als dames. Vanaf de sportvelden gaat het voor 8 kilometer richting Ruigahuizen, over Nij Amerika en via de Bremer Wildernis terug naar het sportveld van Balk. De 15 kilometer gaat ook richting Ruigahuizen, dan via het fietspad Sondel, langs de bunkers bij het recreatiepark Sondel en dan via de Bremer Wildernis, Nij Amerika en Ruigahuizen weer terug naar Balk.

Voor beide afstanden gaan de lopers tegelijk van start, voor de eerste drie die aankomen zijn er prijzen beschikbaar, de overige deelnemers ontvangen een blijvende herinnering. De inleg is bepaald op 5 euro, de start is om 11.30 uur  Er er kan gebruik gemaakt worden van de kleedkamers en de douches van de vv Balk. Het is een prachtig parcours dat door de bossen en landerijen van Gaasterland loopt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.