25-5 De Loop om ’t Bildt

SV Friesland organiseert De Loop om ’t Bildt

Vorig jaar werd de marathon om ’t Bildt voor het eerst georganiseerd in het kader van Westhoek Bûttendyks daarop kwamen leuke reacties en voor herhaling vatbaar.

Nu in 2019 gaat de Sportvereniging Friesland uit St.-Jabik deze marathon weer organiseren maar nu gecombineerd met de Langste Straatloop van Nederland die men al jaren organiseert over de Oudebildtdijk de langst bewoonde straat van Nederland 4½ km lang.

Er worden steeds meer marathons georganiseerd en veel lopers lopen maar één marathon per jaar en kiezen dan liever voor wat massaler evenement zoals de marathon Rotterdam, Berenloop of Mar-athon Sneek welke op 22 juni wordt gehouden en deze loop op ’t Bildt een mooie testloop is.

Daarom is er ook voor gekozen om niet alleen de marathon van 42.195 meter te organiseren maar ook een 35 – 30 – 21.1 halve marathon en 16.1 – 10 – 5 km.

De startijden zijn: Hele marathon om ’t Bildt 11.00 uur, 35-30-21.1-16.1 km om 12.00 uur en de 5 en 10 km om 13.00 uur.

De starts zijn in de Hofstraat in St.-Jabik, het inschrijven en verkleden kan bij Aukje en Hendrik op Nummer 1 waar de loods is ingericht als inschrijfbureau en je na afloop en bij aankomst wat te drinken kunt krijgen en na afloop gehaktballen en of soep.

Bij de start staat een toiletwagen en douchen en verkleden kan in Sportcentrum De Fijfskaar waar het gymnastiekgedeelte voor de lopers beschikbaar is van 9.30 uur tot 16.00 uur.

Het inschrijfgeld voor de lange afstanden is € 7,50 en € 5,00 voor de 5 en 10 km. Pinnen is mogelijk en wie een medaille wil kan die na het volbrengen kopen voor € 3,00 Voor de snelste lopers is er een prijs beschikbaar.

Onderweg op het parkoers zijn verzorgingsposten ingericht met water – vruchtendrank -coca cola – banaan – ontbijtkoek en sponzen.

De route gaat vanuit St.-Jabik via Mooepaal – Wier – Berlikum – Beetgum – Vrouwenparochie – Oudebildtzijl – Nieuwe Bildtzijl – Swarte Haan – Oudebildtdijk – Westhoek – Dykshoek – St.-Jabik. De route is aangegeven met witte krijtkalkpijlen of bordjes.

Uitslagen – fotoreportages – verslag komen op www.svfriesland.nl en www.uitslagen.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.