2/5 Ronde van Oranjewoud

Ronde van Oranjewoud
Informatie
Op zaterdag 2 mei 2015 wordt voor de 21e keer de Ronde van Oranjewoud georganiseerd door AV Heerenveen en sinds 6 jaar in samenwerking met Sportstad Heerenveen. De Ronde van Oranjewoud bestaat uit meerdere afstanden over een parcours van verharde wegen door o.a. het prachtige bosrijke Parklandschap van Oranjewoud, Mildam en De Knipe. We organiseren een recreatieloop over 26,1 km, een wedstrijdloop over 10 Engelse Mijlen, een recreatieloop over 10 Engelse Mijlen, een recreatieloop over 10 km en een recreatieloop van 5,2 km.

De loop over 26,1 km is een mooie voorbereiding op de Marathon rond Sneek en meer. De te lopen route is eerst de route van de 16,1 km om vervolgens de route van de 10 km hier achteraan te lopen. Ten behoeve van deze afstand geldt een limiet op de eerste doorkomsttijd. Indien u na 16,1 km binnen 1 uur en 50 minuten over de streep komt, mag u de wedstrijd vervolgen. Op het parcours staan een aantal verzorgingsposten waar naast water ook sportdrank (Powerbar) verkrijgbaar is.

Locatie
De start vindt plaats vanaf 11:00 uur bij het Abe Lenstrastadion. De start van de 5,2 km vindt plaats om 11:10 uur.
Startschot door Jan de Jonge
De bekende voetbalcoach Jan de Jonge is bereid gevonden het startschot van deze 21e Ronde van Oranjewoud te geven. Daarna sluit Jan zich aan bij een groepje lopers, bestaande uit AV-lid Tjitske de Jong, Henriëtte Keun, Anja Woudstra, Nico Kramer en Ko Nederhoed. Dit team doet een sponsorloop voor de Edwin van der Sar Foundation. Deze foundation zorgt ervoor dat mensen met hersenletsel weer in beweging komen. Wij als atletiekvereniging vinden het een heel mooi initiatief. Wilt u er meer over weten? Download dan de bijlage onderaan deze pagina. Op de actuele sponsorlijst ziet u alle bedrijven, verenigingen en particulieren die het team van Tjitske, Henriette, Anja, Nico en Ko sponsoren..
Muziek langs parkoers
Op een paar locaties langs het parcours zullen de lopers worden getrakteerd op opzwepende muziek. Hopelijk geeft dit hen een ‘boost’ om de resterende kilometers goed door te komen. Dankzij de lopers voor de Edwin van der Sar Foundation wordt de muziek gesponsord door DJ-Events. DJ-Events verzorgt o.a. ook de muziek bij de 4 EM van Groningen.
Opbrengst Ronde van Oranjewoud voor Nepal
Een deel van de opbrengst van de Ronde van Oranjewoud op 2 mei gaat naar de projecten van de Stichting Studenten- en Musahardorp in Nepal. Gekozen is voor de bouw van een nieuwe school in een afgelegen gebied in de Himalaya.
Iedere euro die de Ronde van Oranjewoud opbrengt wordt door de Wilde Ganzen vermeerderd tot 1,50 euro. De stichting staat op 2 mei met een informatiestand bij de start van de Ronde van Oranjewoud.
SMPN heeft drie projecten in Nepal en werkt nauw samen met Nepalese besturen.
1)Scholenproject in de bergen van Gorkha. Dit jaar hoopt SMPN de achtste school te bouwen.
2)Studentensponsoring. Kansarme studenten worden vanuit Nederland gesponsord. In 2015 kon de 415de student worden genoteerd.
3)Computerinstituut SPN-CI. Dit computerinstituut voor kansarme studenten heeft inmiddels 3000 studen opgeleid voor een officieel erkend diploma.
SMPN bestaat in 2015 vijftien jaar en viert op 31 oktober haar jubileum in De Heidehof in Heerenveen
Inschrijving
Inschrijven is alleen mogelijk via voorinschrijving en uiterlijk tot 1 mei a.s. 22.00 uur. Het inschrijfgeld, bedraagt € 10,00
Inschrijven via mijninschrijving.nl
Na-inschrijving is NIET mogelijk. Start en finish zullen plaatsvinden bij het Abe Lenstra Stadion. Hier is voldoende parkeergelegenheid. Kleed- en douchegelegenheid is voldoende aanwezig in de kleedkamers van Sportstad Heerenveen.
Vanaf 09.30 uur tot een kwartier voor de start kunt u bij de inschrijfbalie uw startnummer afhalen. Het startnummer is voorzien van de tijdregistratiechip. Dit startnummer dient na gebruik weer ingeleverd te worden.
Prijzen
Prijzen zijn er voor de wedstrijdloop voor de overallwinnaars bij de dames en heren en in de verschillende leeftijdscategorieën. Voor de recreatielopen zijn er prijzen voor de eerste drie dames en heren.
Bedrijvenloop
Daarnaast wordt ook dit jaar een bedrijvenloop georganiseerd door Sportstad Heerenveen. De bedrijvenloop is een recreatieloop van 10 km. Voor nadere informatie kunt u mailen of bellen 0513 – 614819
Succes met de voorbereiding op de Ronde van Oranjewoud en tot ziens op 2 mei a.s
Programma
11.00 uur de start van de recreatieloop 26,1 km, 10km, wedstrijdloop 16,1 km (10 EM)
11.10 uur de start van de recreatieloop 5.2 km

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.