25/7 Hoeve ad Weg lopen van start in Oude Willem

start 1e hoeve aan den wegAlweer vele jaren organiseert de Sportvereniging Friesland vanaf de mooie camping Hoeve aan den weg aan de Bosweg in Oude Willem een aantal prestatielopen door het Drents Friese Wold. Dit jaar zijn deze op zaterdag 25/7-1/8-8/8-15/8-22/8 en zondag 30/8.

De start van de Hoeve aan den Weglopen is vanaf  11.00 uur en vanaf 10.00 uur kan men zich aanmelden in de eetboerderij De Hoeve. Hier liggen inschrijfformulieren op de tafels, deze invullen en afgeven bij de inschrijftafel voor het startnummer. Op het parkeerterrein en langs de Streng in de grasberm is voldoende parkeergelegenheid. Hier is ook de start en finishplaats gepland en verzorgingspost voor de doorkomst en finish.

De te lopen afstanden zijn, 3-6 km, 8-16 km en 10.5-21 km. 3 routes die je 2 x mag afleggen. Onderweg is er een verzorgingspost met bekertjes water, op de 4 km voor de 8 km en 6 km voor de 10 km bij warm weer komt daar nog een post bij op de 3½ km. bij doorkomst is er een water en sponspost. De tussentijden worden ook opgenomen dus startnummer duidelijk laten zien bij finish en doorkomst. Bij de eerste ronde gaat er een voorfietser van stichting sport promotie Diever voorop bij de 8 en 10 km route. Deze waarschuwt tegemoet komende fietsers voor de komst van hardlopers en deze controleert ook de routebordjes. Op dit tijdstip is er weinig fietsverkeer op de bospaden.

Het inschrijfgeld is € 6,00 inclusief één consumptie en bijdrage Staatsbosbeheer, jeugdlopers en sv frieslandleden betalen €5,00 wie een medaille wil kan die kopen na afloop bij Josefien. Bij het inleveren van het startnummer krijg je de consumptiebon. Wie wil douchen verkleden kan dat doen in de twee ruime toiletgebouwen op de camping, voor warm water 50 eurocent muntstuk meenemen.

Waardevolle voorwerpen inleveren bij de inschrijving en voorzien van sticker met startnummer. Folders van andere lopen liggen op de inschrijftafels.

Deelname staat open voor iedereen, lopen met je aangelijnde hond mag deze gaan iets eerder van start. Op de 3 & 6 km. starttijden: 10.5-21. Km 11.00 uur. 8-16 km. 11.05 uur en de 3-6 km 11.10 uur. De uitslagen worden handmatig genoteerd en komen op de site www.svfriesland.nl ook het verslag en foto’s staan hierop. Een weekendje kamperen op Hoeve aan den weg? Zie dan www.hoeveaandenweg.nl. Deze lopen worden georganiseerd onder auspiciën van de Koninklijk Nederlandse Atletiekunie waarbij de SV Friesland is aangesloten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.