26-11 Slachterin in Wommels

Zaterdag 26 november: 15e Slachterin in Wommels

SlachterinDe sportvereniging Friesland uit Sint-Jabik organiseert bijna wekelijks een prestatieloop waar iedereen aan kan deelnemen. Komende zaterdag 19 november de Molenloop in Froubuurt en volgende week zaterdag 26 november de Slachterin in Wommels over 5-10-21.1 km. De start is om 11.00 uur.

Deze start is aan de rand van het dorp Wommels, dichtbij de tunnel waarmee men veilig op het parkoers richting Kubaard en Slachtedyk kan komen. Ook dit keer verwacht men rond de 350 deelnemers. De Gemeente gaf een vergunning af om deze loop te organiseren met als voorwaarde dat de auto’s niet bij de winkels worden geparkeerd maar bij It Dielshûs of bij de school of verzorgingshuis waar voldoende ruimte is om te parkeren. Parkeerwachten staan bij de Jumbo en de Terp om lopers met auto door te verwijzen naar de parkeerplaatsen. 

Inschrijven voor de Slachterin kan vanaf half 10.00 tot 10.45 uur in Het Dielshûs Het Bosk 41, 8731 BK, Wommels. Hier is ook kleedgelegenheid. Wie na afloop wil douchen kan terecht bij de Bogerman Middelbare school, Walperterwei 8, 8731 Wommels in het Gymnastiekgebouw. Het inschrijfgeld is maar € 5,00 en wie een medaille wil kan die -na het volbrengen- kopen bij Josefien in het secretariaat. Ook de waardevolle voorwerpen kun je hier af geven. De start is dus aan de rand van het dorp, kleding wordt meegenomen naar de finish, deze is naast de Kaats Arena en Partycentrum It Dielshûs.

Onderweg is er voldoende verzorging, lauw water, en na de finish bouillon, thee, vruchtendrank, fruit en ontbijtkoek. In het Dielshûs heeft men heerlijke snert te koop. De tijden en startnummers worden handmatig genoteerd. De uitslag komt op de site www.svfriesland.nl te staan. Ook fotoreportages en verslag staan hier de volgende dag op. De EHBO is aanwezig voor mocht het nodig zijn medische hulp te verlenen. De routes zijn uitgezet door Ultsje Wiersma en Wietse Jonker, zij regelen ook de vrijwilligers, accommodatie, ehbo etc. De route is aangegeven met kalkpijlen en bordjes.

Running Center Leeuwarden, It Dielhûs en anderen hebben prijzen beschikbaar gesteld in de gratis verloting op startnummer. Prijzen voor de snelste lopers worden niet gegeven, iedereen die de finish haalt is een winnaar.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.